02 mar.21

Bogliste

Sønderjyske romaner

Bøger på listen

Genforening

Af Pernille Juhl (f. 1963)

Genforening

Levende og indsigtsfuldt portræt af en af hovedpersonerne bag kampen for at få Nordslesvig tilbage til Danmark, en kamp som kulminerede med afstemningen d. 10 februar 1920.
Læs mere

Om hundrede år

Af Anna Elisabeth Jessen

Om hundrede år

Anna Elisabeth Jessen, der har en baggrund som dokumentarist, skildrer en sønderjysk slægt gennem flere generationer med følgerne af Første Verdenskrig som den røde tråd.
Læs mere

Kunsten at græde i kor

Af Erling Jepsen

Kunsten at græde i kor

Ønsket om andres død, faderens ”psykiske nerver” og søsterens nætter med faderen på sofaen er en naturlig del af den 11-årige fortællers hverdag. Filmatiseret i 2007 af Peter…
Læs mere

Erna i krig

Af Erling Jepsen (f. 1956)

Erna i krig

I denne uge har 'Erna i krig' premiere med Trine Dyrholm i hovedrollen som Erna. Romanen bag filmatiseringen er på samme tid et meget præcist billede af livet…
Læs mere

Stemte s’er

Af Keld Conradsen

Stemte s’er

Fortælleren vender tilbage til sin barndomsby til sin mors begravelse. Ved læsning af morens dagboger åbner en forståelse sig for fortælleren, som giver et rørende og fængslende…
Læs mere

I det skjulte

Af Ester Bock

I det skjulte

Lavmælt besættelsestidsfortælling om den unge Adelheid, som går ind for Hitlers idéer og nationalsocialismen, men som langsomt ændrer mening, da konsekvenserne går op for hende.
Læs mere

Jens og Marie : en genforeningsroman

Af Linda Lassen (f. 1948)

Jens og Marie : en genforeningsroman

De historiske kendsgerninger danner en naturlig baggrund for den levende og nuancerede personbeskrivelse i Linda Lassens dokumentariske roman.
Læs mere

Tema

Tema

Genforeningen 1920

Genforeningen 2020 fejres i hele landet. Vi supplerer med et kig ind i litteraturens skildring af det, som både var en splittelse og en genforening. 
Læs mere