28 maj.21

Bogliste

Rejseskildringer

Bøger på listen

De syv rejser - rejsefortællinger

En hyldest til den store vide verden. Den verden, forfatteren har rejst tynd og brugt som basis for sine fantastiske fortællinger.
Læs mere

Sneleoparden

Af Sylvain Tesson

Sneleoparden

En hyldest til natures egenrådige klokkeslæt, til rejseglæden og til at hvile i livets ventepositioner. Et eftertænksomt opråb om at leve lidenskabeligt og opmærksomt.
Læs mere

Ud

Af Carsten Jensen

Ud

Carsten Jensen har samlet rejseessays fra mere end tre årtier og ledsaget dem med store nyskrevne forklarende essays, der giver fremragende perspektiver.
Læs mere

Hjemme i Europa

Af Jens Christian Grøndahl

Hjemme i Europa

En slentrende og underholdende lille tekstsamling om at være med i fællesskab, både nationalt og internationalt, kulturelt og spirituelt. 
Læs mere

Berlin-Moskva

Af Wolfgang Büscher

Berlin-Moskva

Tag med Wolfgang Büscher på en anderledes rejse østover, hvor fortiden, skyld og skam giver stof til refleksion og eftertanke. Simpelthen en sproglig perle.
Læs mere

Just kids

Af Patti Smith

Just kids

Da jeg læser prologen, græder jeg allerede. Jeg ved instinktivt, at dette vil blive en kæmpe læseoplevelse. 'Just Kids' er intet mindre end fantastisk læsning.
Læs mere

Der er ingen ende på Paris

Af Ernest Hemingway

Der er ingen ende på Paris

Forfatterens (1898-1961) erindringer fra sit ophold i Paris i årene 1921-1926 med omtale af sin begyndende litterære virksomhed og portrætter af nogle af de kollegaer han traf,…
Læs mere

Tema

Tema

Bøger om at skrive

En række litteraturstuderende står bag dette tema, der sætter fokus på det at skrive og bøger om at skrive. Læs med når de studerende anmelder bøger, der alle har det til fælles, at de behandler det at skrive set fra forfatterens synsvinkel.
Læs mere

Tema