Bøger på listen

Mit livs mottoer og andre essays

Blixens ikoniske og læsværdige essays er overraskende aktuelle og kredser om emner som identitet, køn, ægteskab og kvinderoller.
Læs mere

En håndfuld grus i andedammen

Af Jens Smærup Sørensen

En håndfuld grus i andedammen

Jens Smærup Sørensen har samlet og omarbejdet er række af sine artikler. Det er blevet til en fin og tankevækkende lille bog.
Læs mere

At holde sig i live - og andre tekster

Nyudgivne essays fra en ung Houllebecq leverer endnu en gang et sort syn på det moderne menneske og giver en indsigt i de romaner, som senere har gjort ham verdenskendt.
Læs mere

Øvelser i afsked : en coronakrønike

Af Carsten Jensen (f. 1952)

Øvelser i afsked : en coronakrønike

De velskrevne essays giver stof til eftertanke, når forfatteren kobler et personligt tab med de udfordringer, pandemien og klimaforandringerne giver.
Læs mere

Slæber sig mod Betlehem

Joan Didions skarpe essays zoomer køligt ind og ud på 60'ernes Californien, mens sammenbruddet lurer i horisonten.
Læs mere

Vejen op, vejen ned

Af Julian Barnes

Vejen op, vejen ned

Mesterlige fortællinger om livet. Om kærlighedens svimlende fornemmelse af opdrift ved forelskelse og det dybe fald efter den elskedes død.
Læs mere

Sølve

Af Suzanne Brøgger

Sølve

En alvorlig, humoristisk og livsklog blanding af dagbog, erindringer, danmarkshistorie, egnsbeskrivelse, samfundskommentarer og antropologiske studier af dansk landbefolkning.
Læs mere

I kyklopernes land

Af Karl Ove Knausgård

I kyklopernes land

I kyklopernes land rettes læserens blik mod alt fra fortidens vikingetogter til nutidens hjernekirurgi i Albanien – øjet tilhører Karl Ove Knausgård, og han ser, så vi kan se…
Læs mere