09 jan.23

Bogliste

USA - Nyere amerikansk litteratur

Bøger på listen

Livstråden

Af Nikki Erlick

Livstråden

’Livstråden’ bygger på en interessant og tankevækkende præmis, der vejer op for bogens mangelfulde litterære kvaliteter.
Læs mere

Til paradis

Af Hanya Yanagihara (f. 1974)

Til paradis

Hanya Yanagihara har skrevet en rørende hyldest til menneskets ukuelige og til tider naive tro på kærligheden, men romanen er også en brutal undersøgelse af den amerikanske drøm.
Læs mere

De savnede hjerter

Af Celeste Ng (f. 1980)

De savnede hjerter

Svidende, aktuel dystopi taler ind i frygten for det ukendte og minder os om vigtigheden af øjenåbnende litteratur og kunst.
Læs mere

Hypotesen om kærlighed

Ultra-amerikansk romcom vil være intellektuel, men forfalder til klichéen om den usikre kvinde, der forføres af den arrogante professor til smagfuld samtykke-sex.  
Læs mere

Matrix

Af Lauren Groff (f. 1978)

Matrix

Sprudlende nonneroman om kvindefællesskaber er skrevet i et vildt og sensuelt sprog. En mesterlig præstation af forfatter og oversætter.
Læs mere

Tyngdens regnbue

Af Thomas Pynchon

Tyngdens regnbue

Med 50 års forsinkelse er Pynchons vanvittige mesterværk endelig udkommet på dansk. Et stykke litterær danmarkshistorie i sig selv. 
Læs mere

Magikerne

Af Lev Grossman

Magikerne

Fascinerende fantasyfortælling om magi, bedrag og uhyggelige hemmeligheder er dyster læsning og ikke for børn.
Læs mere

Himmelstormere

Af Maggie Shipstead

Himmelstormere

Højtflyvende roman om piloten Marian Graves’ fatale jordomrejse og en kvinde, der årtier senere prøver at løse mysteriet om Marians liv og hemmeligheder.
Læs mere