19 okt.21

Bogliste

USA - Nyere amerikansk litteratur

Bøger på listen

Det nye mig

Af Halle Butler

Det nye mig

Halle Butlers arbejdspladssatire er tragikomisk, absurd og alligevel genkendelig, og man bliver rørt over fortællerens afgrundsdybe ensomhed.
Læs mere

Stilheden

Af Don DeLillo

Stilheden

Når de digitale forbindelser forsvinder, er der kun båndet imellem os mennesker tilbage. Don DeLillo har endnu engang fingeren på det moderne menneskes puls.
Læs mere

Korsveje

Af Jonathan Franzen

Korsveje

Franzen leverer et stærkt portræt af det amerikanske samfund gennem en præstefamilies liv i 1970’erne og berører aktuelle og kontroversielle emner som abortmodstand og racisme.
Læs mere

Blackout

Af Angie Thomas

Blackout

Et strømsvigt i New York sætter gang i en bølge af begivenheder i gribende novellesamling for unge om kærlighed, identitet, race og privilegier.
Læs mere

Læg verden bag jer

Af Rumaan Alam

Læg verden bag jer

Familien holder ferie i et afsidesliggende hus på Long Island, men det, der skulle have været den bedste ferie nogensinde, bliver brat ændret til et mareridt.
Læs mere

Det der skiller os

Af Brit Bennett

Det der skiller os

Stort anlagt amerikansk slægtsroman byder på en medrivende og nuanceret fortælling om identitet, race og livsvalg.
Læs mere

Eileen

Af Ottessa Moshfegh

Eileen

Forrygende feel-bad roman om Eileen, hvis bitterhed, negativitet og selvhad sjældent er set mage. Sproget er smukt, humoren kulsort som bogforsiden.
Læs mere

Strandlæsning

Af Emily Henry

Strandlæsning

Sprudlende og sjov feel-good roman om at tro på kærligheden er også en fortælling om at finde sin egen stemme og acceptere sig selv og sit ophav.
Læs mere