17 nov.22

Bogliste

Danske historiske romaner

Bøger på listen

De bedste familier

Af Kim Blæsbjerg

De bedste familier

Kim Blæsbjerg rammer plet med medrivende historisk roman om udviklingen af det danske velfærdssamfund og etableringen af Cheminova i Vestjylland i 1950’erne.
Læs mere

Horatius

Af Niels Brunse

Horatius

Niels Brunse har skænket verden et dramatisk, virtuost værk, der lovpriser venskabet og minder læseren om den immanente styrke i romangenren og i Shakespears drama.
Læs mere

Vindens port

Af Anne-Cathrine Riebnitzsky

Vindens port

Medrivende historisk roman om en andalusisk borgherre og hans familie i 1300-tallet. Riebnitzsky er en imponerende storyteller, der maler med pensler i alle bredder og farver.
Læs mere

Margrete I

Af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Margrete I

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet et storslået kvindeportræt. Læs romanen inden du ser biograffilmen om Margrete den Første.   
Læs mere

Jeg hedder Folkví

Af Maria Hesselager

Jeg hedder Folkví

Maria Hesselager har skrevet en intens, smuk og tankevækkende debutroman om søskendekærlighed og de tab, valg og hændelser, der former et menneskeliv.
Læs mere

Der hvor du ikke vil hen

Af Astrid Saalbach

Der hvor du ikke vil hen

Medrivende slægtsroman med rammende tidsbilleder om to kvindeskæbner og kvinders muligheder eller mangel på samme i første halvdel af 1900-tallet.
Læs mere

Halvt i himlen

Af Lone Hørslev

Halvt i himlen

Lone Hørslev har skrevet en fornøjelig og forførende roman om sin oldemors ungdom i 1920’ernes København. En knaldgod læseoplevelse, som både underholder og oplyser.
Læs mere