21 apr.21

Bogliste

Danske historiske romaner

Bøger på listen

Jeg hedder Folkví

Af Maria Hesselager

Jeg hedder Folkví

Maria Hesselager har skrevet en intens, smuk og tankevækkende debutroman om søskendekærlighed og de tab, valg og hændelser, der former et menneskeliv.
Læs mere

Margrete I

Af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Margrete I

Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skrevet et poetisk  portræt af en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.   
Læs mere

Pigen fra det store hvide skib

Verdenshistorie og roman går op i en højere enhed i den meget vellykkede og velskrevne bog om hospitalsskibet Jutlandia og dets rolle under Koreakrigen.
Læs mere

Min Kristin

Af Maria Helleberg

Min Kristin

Farverig og underholdende historisk murstensroman med adelskvinden Kristina Gyllenstjerne i centrum af de dramatiske begivenheder i Norden i første halvdel af 1500-tallet.
Læs mere

Kaptajnen og Ann Barbara

Af Ida Jessen (f. 1964)

Kaptajnen og Ann Barbara

Mageløs og stilsikker historisk roman om hedens opdyrkning. Den ensomme kaptajn og den ferme Ann Barbara kæmper for deres overlevelse, men konflikterne og ydmygelserne står i kø.
Læs mere

En uretfærdig tid

Af Gertrud Tinning

En uretfærdig tid

Meget vellykket og realistisk historisk roman om forholdene for kvindelige arbejdere i København i slutningen af det 19. århundrede. 
Læs mere

Vaniljehuset

Af Mich Vraa

Vaniljehuset

Helstøbt og velfortalt historisk roman om Dusinius, som kommer fra fattige kår i Odense. Hans drøm er at blive rig og berømt, og det bliver han, men lykkelig?  
Læs mere

Bargums synder

Af Sofie Malmborg

Bargums synder

Sofie Malmborgs biografiske debutroman er skrevet så levende og malerisk, at man skulle tro, hun havde været i hælene på sin hovedperson.
Læs mere