16 jan.20

Bogliste

Grønland

Bøger på listen

Blomsterdalen

Af Niviaq Korneliussen

Blomsterdalen

Blomsterdalen er en vanvittig smuk og grum roman om selvmord blandt Grønlandske unge. En vigtig bog, der tager plads i sin læser og uden tvivl vil skabe debat.
Læs mere

Tabita

Af Iben Mondrup

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.
Læs mere

Kvinden med dødsmasken

Af Mads Peder Nordbo

Kvinden med dødsmasken

Tredje bind af Mads Peder Nordbos suveræne arktiske trilogi afrundes på fornemste vis. Forfatteren demonstrerer et stort kendskab og kærlighed til Grønland.
Læs mere
Bogens forside

Homo sapienne

Af Nviaq Korneliussen

Homo sapienne

Niviaq Korneliussens debutroman handler om fem unge mennesker, der forsøger at forstå sig selv og finde kærligheden i Nuuk. Romanen er formmæssigt eksperimenterende, sprogligt…
Læs mere

Ivalu

Af Morten Dürr

Ivalu

Børne- og undervisningsministeriets årlige pris tildeles forfatter Morten Dürr og illustrator Lars Horneman for den tragiske billednovelle Ivalu. Billednovellen handler om misbrug,…
Læs mere

Rød mand/Sort mand

En storslået, sanselig og meget velfortalt historie om det ulykkelige møde mellem den grønlandske og danske kultur. Kim Leine har leveret endnu et pragtværk.
Læs mere

Profeterne i Evighedsfjorden

Med 'Profeterne i Evighedsfjorden' har Kim Leine skabt et monument i bogform over tabet af den danske uskyld på Grønland. Vinder af Nordisk Råds Litteraturpris 2013.
Læs mere

Kold angst

Af Mads Peter Nordbo

Kold angst

Anden krimi med Matthew Cave byder på grumme storpolitiske hemmeligheder. Det er råt, barsk og gjort af det stof, der kunne gøre sig godt på det store lærred.
Læs mere