11 jun.21

Bogliste

Ensomhed

Bøger på listen

Urværk

Af Ane Riel

Urværk

Ane Riels nye roman er en medrivende og rørende fortælling om tiden, der går og går i stå, om alderdom, demens og ensomhed.
Læs mere

Ensom

Af August Strindberg

Ensom

Aktuelt, enestående og smukt meditativt værk af Strindberg, som for en tid er formildet af ensomhedens væsen, som har lært ham et og andet. Originaludgave: 1903
Læs mere
Solitaire af Mads Damsø

Solitaire

Af Mads Damsø (f. 1988)

Solitaire

Kontroversiel, rystende, opfindsom og velskrevet roman om Mads, der isolerer sig i en bunker i et år. 730 postkort fortæller om ham, hans kæreste og deres barske fortid.
Læs mere

Endnu ikke

Af Vibeke Grønfeldt

Endnu ikke

Portrættet af den stejle kvinde rummer udtryk for smerte, men også fryd over skønheden. Grønfeldt evne til at beskrive livets modsætninger er enestående.
Læs mere

Og tilsidst går verden under

En århundrede lang fortælling med kvinden Louise og en lysning ved vandet i centrum. En fin fortælling om tid, arv og miljø som efterlader læseren tankefuld.
Læs mere

Ensomheden i Lydia Ernemans liv

Af Rune Christiansen (f. 1963)

Ensomheden i Lydia Ernemans liv

Livet går sin stille gang i norske Rune Christiansens fine fortælling om den unge dyrelæge Lydia Erneman. 
Læs mere

Åben By

Af Teju Cole

Åben By

Fortælleren skaber en fortættet stemning, mens han vandrer i New Yorks gader. Han tænker over livet, historien, 9/11’s indvirkning på verden, væggelus og venskab. 
Læs mere

Ovenpå er der stille

Af Gerbrand Bakker

Ovenpå er der stille

Lavmælt og meget velfortalt roman om en stille eksistens – en af den slags romaner, som går ind under huden og er svær at slippe. Vinder af the International DUBLIN Literary Award…
Læs mere