11 jan.21

Bogliste

Ensomhed

Bøger på listen

Solitaire af Mads Damsø

Solitaire

Af Mads Damsø (f. 1988)

Solitaire

Kontroversiel, rystende, opfindsom og velskrevet roman om Mads, der isolerer sig i en bunker i et år. 730 postkort fortæller om ham, hans kæreste og deres barske fortid.
Læs mere

Endnu ikke

Af Vibeke Grønfeldt

Endnu ikke

Portrættet af den stejle kvinde rummer udtryk for smerte, men også fryd over skønheden. Grønfeldt evne til at beskrive livets modsætninger er enestående.
Læs mere

Og tilsidst går verden under

En århundrede lang fortælling med kvinden Louise og en lysning ved vandet i centrum. En fin fortælling om tid, arv og miljø som efterlader læseren tankefuld.
Læs mere

Ensomheden i Lydia Ernemans liv

Af Rune Christiansen (f. 1963)

Ensomheden i Lydia Ernemans liv

Livet går sin stille gang i norske Rune Christiansens fine fortælling om den unge dyrelæge Lydia Erneman. 
Læs mere

Åben By

Af Teju Cole

Åben By

Fortælleren skaber en fortættet stemning, mens han vandrer i New Yorks gader. Han tænker over livet, historien, 9/11’s indvirkning på verden, væggelus og venskab. 
Læs mere

Ovenpå er der stille

Af Gerbrand Bakker

Ovenpå er der stille

Lavmælt og meget velfortalt roman om en stille eksistens – en af den slags romaner, som går ind under huden og er svær at slippe. Vinder af the International DUBLIN Literary Award…
Læs mere

Bergeners

Af Tomas Espedal

Bergeners

Essay, digte, sansninger og rejseoplevelser. Espedals lille sproglige patchworkpude giver stor læseglæde. Og så er sproget  sine steder krystalklart.
Læs mere

Pigtopia

Af Kitty Fitzgerald

Pigtopia

En medrivende roman om to ulykkelige unge, som må søge tilflugt i hinandens venskab og i kærligheden til grise. Om at være anderledes, udenfor, og om at prøve at overleve på trods.
Læs mere