(1920-1994)

Charles Bukowski

Søndag den 16. august er det 100 år siden Charles Bukowski blev født. Gennem elleve lange og frustrerende år arbejdede Charles Bukowski for postvæsenet i Los Angeles. Inden da havde han været gennem en barndom med daglige bank, befundet sig i sørgelig ensomhed på grund af hyppige og meget voldsomme udbrud af acne, udlevet 30'ernes depression, cirkuleret mellem ørkesløse småjobs - og ikke mindst: trøstet sig med store mængder alkohol.

Læs mere

Harry Potter fylder 40 år

Joanne K. Rowling

J.K. Rowling er den fantastiske historie om en enlig mor på overførselsindkomst, der skriver et kæmpe hit af en børnebog og bliver rigere end dronningen af England.

Læs mere

Tema

Ole Lund Kirkegaard 80 år og årets klassiker

Den 29 juli ville Gummi-Tarzan, Lille Virgil og Orla Frøsnappers far – Ole Lund Kirkegaard - være fyldt 80 år. For et halvt århundrede siden udgav forfatteren sin første bog, som præsenterede et nyt barndomssyn og med det samme blev en favorit blandt store og små læsere. 
Læs mere

Christian Jungersen

Christian Jungersens romaner er psykologiske fortællinger der, imens du på spoler siderne igennem på et skud af suspense, på filosofisk vis undersøger menneskets sammensatte identitet, de indre og ydre kampe imellem godhed og ondskab.

Læs mere

Interview med Søren Jessen

Carsten Müller Nielsen vinder DR Romanprisen 2020

For mange deltagere i Romanklubberne var Carsten Müller Nielsen en ny og eksperimenterende stemme, som de ikke kendte i forvejen. Nu har han vundet Romanprisen for ’De døde fylder dagene med en smag af mønter’, som stiller skarpt på følgerne af Tjernobyl-ulykken.
Læs mere

Interview med Søren R. Fauth

Interview med Annette Bjergfeldt

Trøst til alle flodsvin

"Virkeligheden er bare fantastisk. Den kan jeg godt lide at befinde mig i. Man åbner en julekalender i folk, og så er der de der sider, man slet ikke vidste eksisterede. Der ligger hemmeligheder. Det gør der også i romanen."
Læs mere

Interview med Stine Pilgaard

Portræt

Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof er årets danske vinder af EU’s Litteraturpris for sin roman 'Penge på lommen', der er første del i en planlagt septologi om mordbranden på Scandinavian Star.

Læs mere

Erna og sønnen Kalle er tilbage!

Erling Jepsen

Erling Jepsen er dramatiker og forfatter. Han er født i Gram i Sønderjylland og en stor del af hans forfatterskab tager udgangspunkt i netop denne egn af Danmark og faktisk også i Jepsens egen barndom.

Læs mere

Coronadigte

Louise Juhl Dalsgaard

Louise Juhl Dalsgaard er forfatter med fod i det aarhusianske forfattermiljø. 

Hun debuterede med digtsamlingen 'Mit ønske om at dø er rent hypotetisk' på forlaget Jorinde & Joringel, fulgte op med digtsamlingen 'Om arktiske heste' i en online tekst- og film-udgivelse på forlaget Weltscherz og har siden udgivet to romaner.

Læs mere

Yahya Hassan (1995-2020)

Yahya Hassan

Yahya Hassans debutdigtsamling blev en bombe i dansk litteratur. Med vrede versaler rettede han et opgør mod sin far og bag ham den endnu større faderfigur Allah. Yahya Hassan kunne noget, ikke mange andre kan, han kunne få folk til at læse og diskutere digte.

Læs mere

Portræt

Bjarne Reuter

Men man ved aldrig, hvad det ender med.” Sådan beskriver Bjarne Reuter fornøjelsen ved at skrive. Dette rammer plet, for kendetegnende ved Reuters yderst populære og folkeelskede forfatterskab er, at det har taget uventede drejninger og derfor i dag består af vidtfavnende genrer, som når ud til en bred læserskare af både børn og voksne.

Læs mere

Vinder af Læsernes bogpris 2020

Maren Uthaug

Maren Uthaug (f.1972) er ikke kun dygtig til at tegne, hun kan også skrive, så læseren holdes fanget. Uthaug er optaget af selve det at være menneske, og igennem små og store hverdagssituationer undersøger hun, hvad det er, der definerer os. Humoren er rå og tonen sarkastisk, både når hun tegner og når hun skriver.

Læs mere

Vinder af De Gyldne Laurbær

Sara Omar

Den dansk-kurdiske forfatter Sara Omar skriver på et ønske om at reformere Islam og den vold, undertrykkelse og sociale kontrol, kvinder udsættes for i den muslimske verden. Romanerne er inspireret af hendes egen livshistorie og de skæbner, hun har mødt i sit frivillige arbejde med udsatte kvinder og børn. 

Læs mere