Bog

Viktor bygger en bro

Af (
2019
)

Anmeldelse

Viktor bygger en bro af Jan Löof

21 maj.19

Lööfs charmerende, klassiske billedbøger rummer en tidløshed, der gør dem velegnede til genudgivelse og utallige genlæsninger.

Jan Lööf er både tekstforfatter og illustrator, og billedbøgernes illustrationer siger lige så meget som teksten. De er helt enkle, men alligevel udtryksfulde. De minder mig en lille smule om Tintin, og Lööf har da også skrevet tegneserier. Selv om Lööf holder sig til det enkle både i tekst og illustrationer, rummer alle bøgerne en pointe. Han udfolder et særligt finurligt fantasiunivers, der kan rumme både trolde, hekse og drager, men hos Lööf er de venlige væsener. Også hvor udgangspunktet er realistisk, sniger fantasien sig ind via personernes egen livlige forestillingsevne.

'Viktor bygger en bro’ handler om venskab, men også om menneskers evne til at drive rovdrift på kloden og skabe forurening, larm og stress. Viktor, der bor alene på en ø med sin tamme måge som eneste ven, bygger en bro i håb om at skabe kontakt til andre mennesker. Det går helt galt, fordi en rigmand griber chancen for at udnytte øen.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
05902568
ISBN
9788711911488

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer