Bog

Ulykkernes tid

Af (
2016
)

Anmeldelse

Ulykkernes tid af Moira Fowley-Doyle

26 jul.16

Young adult med tydelig appel til voksne, der også holder af en god historie. Den dystre og hemmelighedsfulde historie er original og særdeles fængslende.

Forfatteren har studeret vampyrlitteratur på universitetet, men selv om hendes roman på mange måder er en gyser, er den herligt fri for vampyrer.

Ulykkernes tid er nok mest en spøgelseshistorie, men der er så mange lag i historien, bl.a. familiehemmeligheder, den første kærlighed, umulig kærlighed, vold og overgreb, at der vil være identifikationsmuligheder for alle.

Den korte roman er intet mindre end et lille mesterstykke med sine vedkommende personer og sit knappe, underforståede og lyriske sprog.

17-årige Caras familie rammes hvert år i oktober af ”Ulykkernes tid” med brækkede knogler, skrammer og sår og diverse andre uheld til følge. I år er således ingen undtagelse, og både Cara, hendes søster Alice, stedbroderen Sam og moderen Melanie udsættes igen for lidt af hvert.

Samtidig forsvinder en af Caras klassekammerater, Elsie, men da Cara forsøger at finde flere oplysninger om pigen, er der ikke rigtig nogen, der kender hende eller kan huske hende.

Caras undersøgelser leder hende og vennerne til et gammelt forladt hus, og historien kulminerer under et mægtigt kostumebal i huset.

Familiens hemmeligheder kommer for en dag, og Elsies sande identitet røbes.

Det vrimler med nye udgivelser indenfor den såkaldte Young Adult genre, men i virkeligheden er det kun ganske få af dem, der som denne historie i den grad tager pusten fra en.

Som nævnt er der mange lag i historien, lige ved at være for mange til så kort en roman, men alligevel lykkes det forfatteren at styre plottet sikkert i havn.

Bogen er spændende fra først til sidst, og hovedpersonernes indædte kamp for at bevare deres venskab, deres kærlighed og deres greb om virkeligheden på trods af alle uforklarlige ting og hemmeligheder er flot beskrevet.

Moira Fowley-Doyle er om noget en gudsbenådet forfatter, som virkelig har ordene i sin magt, og hun har som nævnt i den grad formået at opbygge en historie, som man simpelthen ikke kan slippe.

Ligesom Cara ønsker man virkelig at finde ud af, hvad der egentlig foregår, og svaret, som naturligvis ikke skal røbes her, er både mageløst og tankevækkende.

Historien er forfriskende anderledes med sine tvists og hemmeligheder, og hovedindtrykket er en særdeles glimrende læseoplevelse, som man ikke sådan lige glemmer med det samme.

Bogdetaljer

Forlag
Nyt nordisk forlag
Oversætter
Mette Skot Perschke
Faustnummer
52423775
ISBN
9788717045736
Antal sider
275

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer