Bog

Tusindfryd

Af (
2011
)

Anmeldelse

Tusindfryd af Kristina Ohlsson

18 apr.11

Medrivende og nervepirrende krimi med den civile efterforsker Fredrika Bergman i en sag om dobbeltmoral, griskhed, illegal indvandring og destruktiv søskenderelation

Fredrika Bergman fra den efterforskende enhed under Stockholms politi involveres i en sag, hvor en præst har skudt først sin hustru og derefter sig selv. Det ligner en selvmordspagt, og da der ligger et afskedsbrev, hvori præsten begrunder beslutningen med, at de ikke kan leve videre, efter at deres ældste datter er død af en overdosis, synes sagen i første omgang ganske ukompliceret. Præsten har imidlertid været involveret i en organisation, der skjuler illegale flygtninge, og da der dukker flere lig op i indvandrer- og flygtningemiljøet, begynder parrets død mere og mere at ligne et dobbeltmord. Og hvor er den anden datter?

Mens parrets død efterforskes, sidder Ali fra Irak indespærret i en lejlighed i Stockholm og afventer sin skæbne, og en ung, svensk pige bliver i Bangkok frarøvet sin identitet bid for bid, hvilket er mareridtsagtigt godt beskrevet. Undervejs oprulles også historien om et nyt flygtningenetværk, der med grumme bagtanker, smugler flygtninge hurtigt og billigt til Sverige.

Vi mødte Fredrika Bergman første gang i 'Askepot', hvor hun blev ansat i efterforskningsgruppen som eneste civile efterforsker, hvilket gav en del problemer i forhold til mændene i afdelingen. Der er stadig en del mistro til Fredrika, og hun har også sin personlige kamp at kæmpe, idet hun er højgravid med sin gifte elsker. Teamet omkring Fredrika og deres indbyrdes relationer er troværdigt og nuanceret beskrevet - Kristina Ohlsson forstår nemlig at blande det private ind i handlingen, så det ikke føles påklistret. Man får endog en vis sympati for afdelingens ”Karl-Smart”, der ufrivilligt sendes på kursus i kønnenes ligestilling for at sammenligne kanelsnegle med dele af den mandlige anatomi.

Det er en til tider kompleks historie, hvor man skal holde tungen lige i munden. De forskellige handlinger kædes dog efterhånden sammen, selv om de sidste brikker først falder på plads til allersidst.

Kristina Ohlsson har haft en karriere både som kontraterroristekspert i Wien og har været ansat som sikkerhedspolitisk analytiker ved Rikspolitistyrelsen i Stockholm, og hendes krimier ligger på mange måder langt fra den traditionelle femi-krimi. Vi venter med spænding på flere krimier om Fredrika Bergman. Den tredje er udkommet i Sverige

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Lilian Kingo
Faustnummer
28689853
Graphic
Nina Leino
ISBN
9788770535847
Antal sider
391

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer