Bog

Turneringen i Gorlan

Af (
2016
)

Anmeldelse

Turneringen i Gorlan af John Flanagan

21 sep.16

En fantastisk ridderhistorie fyldt med action, onde skurke og masser af sjov og ballade.

Det er altid svært at skrive forhistorien til en allerede eksisterende serie, men John Flanagan lægger godt ud med denne bog, og den er et godt supplement til serien om Skyggens Lærling, som mange kender. Er du fan, så skal du også læse denne serie.

’Skyggens lærling – De første år’ foregår i et middelalderligt univers med riddere og Rangere fra kongeriget Araluen. Jeg kom til at tænke på en blanding af universerne fra ’Robin Hood’, ’Dick Turpin’ og ’Ringenes Herre’. I denne bog følger vi Halt som er flygtet fra sit fædreland Hibernia til Araluen. Halt er den retmæssige arving til tronen, men hans yngre tvillingebror forsøgte at slå ham ihjel, for selv at tage magten og tronen. Bitter og bedrøvet har Halt forladt Hibernia, da han ikke vil kæmpe mod broderen.

I Araluen møder Halt Rangeren Crowley, der fornylig er blevet udlært, men ikke kan være Ranger mere.
Den snedige og onde Baron Morgarath har fået nedlagt korpset og vanæret Rangerne. Han erstatter de gamle trofaste krigere med sine egne spytslikkere og rygklappere. Hans hensigt er at svække kongen og selv tage magten over tronen.

Halt og Crowley finder ud af, at de begge er oplært i krigskunst af den samme mand, Pritchard, som var en dygtig kriger og en af de første Rangere. Det besegler deres venskab og de ridder ud for at samle en korps af Rangere for at tage kampen op mod Morgaraths skumle planer.

Der er mange forhindringer og farer de skal overvinde, og de har kun kort tid til at samle Rangerne. De to unge mænd må være klar før Gorlan-borgens årlige turnering. For denne gang står der mere på spil end at finde årets vinder. Hvis Morgarath får sin vilje, bliver der duel til døden – og en ny konge vil kunne sætte kronen på sit hoved.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Birgit Schlifer
Faustnummer
52410908
ISBN
9788702197150
Antal sider
416

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer