Bog

Tornerose sov i hundrede år

Af (
2007
)

Anmeldelse

Tornerose sov i hundrede år af Gunnar Staalesen

23 apr.07
Skribent

Staalesen og hans privatdetektiv Varg Veum er et par, man aldrig går galt i byen med. De byder endnu engang på en fed krimi med stoffer, prostitution, afpresning og byggesvindel.

Tilbage i 1970'erne opfandt Gunnar Staalesen privatdetektiven Varg Veum. Dette er den tredje bog i serien og gør dermed serien komplet på dansk indtil "Ansigt til Ansigt" fra 2004.

Krimien starter lige på og hårdt. Varg er sendt til København, nærmere bestemt Istedgade, for at finde en ung bortløben teenager. Han finder hende i en rus af narko i fuld gang med at betjene en kunde. Han får hende med tilbage til Norge og hendes ventende forældre, men allerede mens han fortæller om hvordan han fandt hende, bliver han viklet ind i sin næste sag. Det viser sig nemlig, at hendes fem år ældre kæreste ligeledes er forsvundet. Varg bliver hyret af hans forældre til at finde ham, men denne gang har han ikke heldet med sig. Han finder først den unge mand, da det er for sent.

Han er blevet myrdet, og det er nu en sag for politiet. Men uanset hvor meget Varg forsøger at holde sig ude af sagen, har han ikke heldet med sig. Alle vil hellere betro sig til ham, og på ingen tid er han deres fortrolige og dermed dybt involveret i en sag, der sender tråde helt ned i den dybeste underverden, men ligeledes op i toppen, hvor byggematadorerne hersker. Og trådene fører ham også ind i de dybeste og allerbedst gemte familiehemmeligheder.

Det er en utrolig spændende krimi, der tager os med ind i et forrået ungdomsmiljø. Samtidig med det giver den os et tydeligere billede af hvem Varg er som person, og hvad der har medvirket til at gøre ham til den mand han er nu.

Oversat af Ilse M. Haugaard. Vindrose, 2007. 261 sider.

Bogdetaljer

Secondary title
En Varg Veum-krimi, 3
Forlag
Valby : Vindrose
Oversætter
Ilse M. Haugaard
Faustnummer
26686415
ISBN
9788774567158
Antal sider
261

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer