Bog

Tofu

Af (
2015
)

Anmeldelse

Tofu af Dorthe Larsen og Jane Wraae

18 apr.16

Til kvinder der er trætte af chick-lit om sko med lykkelige slutninger. Tofu kommer omkring store emner som alvorlig sygdom, venskab, utroskab og ensomhed.

Tofu er ikke en slankebog. Selvom forsiden signalerer caffe latte med tofu og quinoa, er det absolut ikke det, historien handler om. Den handler om en kvindes krise i forbindelse med en alvorlig diagnose.

Hvad fanden gør man når lægen siger kræft? Hvem skal man snakke med? Hvad med børnene? Hvad med manden, vil han kunne røre og se dig på samme måde som før? Falder alt håret af og skal jeg dø nu? Alle de spørgsmål kører med 210 kilometer i timen gennem hovedet på Su, da hun får diagnosen brystkræft.

Et problem kommer sjældent alene, for midt i det hele opdager Su, at hendes mand har været hende utro. Veninden Ditte prøver at være der for hende, men hun har samme bekymringer. Hvordan skal jeg hjælpe? Skal jeg sige hun ser dejlig ud, selvom hun ligner en man kan tippe i graven? Skal jeg forsøge at forføre hendes mand, så hun kan se hvilket svin han er? I sin iver efter at gøre det rigtige, så jokker hun selvfølgelig i et helt salatbed.

Ditte og Su er to helt almindelige kvinder i fyrrene, der deler deres problemer og glæder. Deres venskab har mange år på bagen, og de er i daglig SMS-kontakt med hinanden. Samtidig har de et fælles venskab med tre andre kvinder, hvis liv vi også hører om.

Bogen kommer omkring mange store emner som alvorlig sygdom, venskab, utroskab, ensomhed og ægteskabet på godt og ondt. Det lykkes rimeligt godt, men der kunne være skåret lidt hist og pist. Det gør ikke noget, at der ikke er nogen endelig løsning – for hvem har en løsning på livet?

Jeg vil anbefale bogen til kvinder omkring de 40. Kvinder der er blevet træt af chick-lit med lykkelige slutninger, hvor det største problem hovedpersonen har er, hvilke par sko, hun skal have på i morgen.

Bogdetaljer

Forlag
Mellemgaard
Faustnummer
51967755
ISBN
9788793366626
Antal sider
404

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer