Tintin på månen

Bog

Tintin på månen

Af (
2019
)

Anmeldelse

Tintin på Månen af Hergé

11 aug.19

Gedigen jubilæumsudgivelse med rigeligt med falden på halen komedie, der nok fungerer i stribeform, men bliver lidt anstrengende i et helt (dobbelt)album.

Her i 50-året for de første skridt på månen, og blandt mange andre jubilæumsudgivelser, er disse to tegneserieklassikere fra 1953 og 1954. Tintins måneeventyr er skildret i to albums 'Mission til Månen' og 'De første skridt på Månen'. Disse er samlet i dette bind i Niels Søndergaards relative nye oversættelse.

Tintin og Kaptajn Haddock (og Terry) bliver kaldt til Sydslavien, hvor professor Tournesol er beskæftiget i et tophemmeligt rumprojekt. De skal med Tournesol og hans assistent være med i den første bemandede ekspedition til Månen.

Naturligvis er der skumle spioner, der prøver at stjæle projektet og naturligvis dukker politimakkerparret Dupont og Dupond op og laver rav i gaden. Raketten kommer dog afsted, men med blinde passagerer ombord, og først efter meget drama og kampen mod blandt andet iltmangel, kommer de fleste tilbage i nogenlunde god behold.

På den ene side er det godt gået 15 år før Apollo 11 nogenlunde realistisk at skildre en månetur og -landing, og hatten af for det, men alderen har taget på den unge, friske og gæve reporter.

På sen anden side er Tintin stadig kult i visse kredse, og de fans fortjener denne gedigne jubilæumsudgivelse.

Bogdetaljer

Secondary title
Mission til månen, De første skridt på månen : det samlede eventyr
Forlag
Cobolt
Oversætter
Niels Søndergaard
ISBN
978-87-7085-762-8
Antal sider
128

Læs også

Graphic novels

I dette tema belyser vi mangfoldigheden inde for graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer