Bog

Svanesang

Af (
2016
)

Anmeldelse

Svanesang af Marcia Willett

03 jun.16

Godset Brockscombe er centrum for en feel-good historie om relationer og omsorg. En god afslapningsbog fra de engelske bløde og grønne bakker.

I det lille manorhouse Brockscombe bor Francis, der efterhånden er oppe i årene og svækket. Han har været parlamentsmedlem, men nu sidder han alene på 1. sal i det store hus. Han har haft et par blodpropper, konen er død, og sønnerne bor i udlandet. Men han har samlet en flok mennesker omkring sig i de nærliggende småhuse, nærmest en slags storfamilie. De lever trygt og godt sammen her på den smukke egn lige i kanten af Dartmoor. De er knyttet sammen som en familie, og det hele handler om at håndtere sine nære relationer bedst muligt. 

Til dette sted kommer Tim, historiens egentlige hovedperson. Han er i starten af 30'erne og plejer at være en glad og udadvendt fyr, men pludselig fortæller han sin kollega, Mattie, at han stopper på arbejdet og vil holde en pause i sit liv. Hun foreslår ham at komme til Brockscombe, hvor hendes søster bor, og hvor der er gode mennesker, som Tim kan få det godt sammen med. Hun er lidt bekymret og vil gerne beholde ham i nærheden, for hun er faktisk meget forelsket i ham.  
Tim falder til sammen  med de andre heriblandt William, der stadig er gode venner med sit lidt intrigante ex-kone Fiona,  den pensionerede balletstjerne Kat, og den gamle Francis, der får Tims hemmeligheder ud af ham.

Der er ikke udelukkende solskin over Dartmoor, men også nogle af de triste ting, som tilværelsen belemrer os mennesker med. Og de gode mennesker på Brockscombe må runde deres fælles liv af. De skilles nu ikke helt, men det må man selv læse.

’Svanesang’ er en typisk hyggebog. Man skal lige finde ud af, hvordan det går med dem alle sammen, hvordan deres familie hænger sammen og hvilken retning de vælger at tage i livet. Neglebidende er det dog ikke, og beskrivelserne kommer ikke så forfærdelig langt ned under overfladen. Men en god afslapningsbog fra de engelske bløde og grønne bakker kan man altid bruge. Jeg kan i hvert fald.

Bogdetaljer

Forlag
cicero
Oversætter
Lotte Follin
Faustnummer
52384818
ISBN
9788763844307
Antal sider
284

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer