Bog

Sodoma

Af (
2005
)

Anmeldelse

Sodoma af Bo Nygaard Larsen

07 nov.05

En voldsom, barsk og provokerende roman om sexchattende 30-årige i København og omegn anno 2004/2005.

Hovedpersonen i "Sodoma" er den ca. 30-årige journalist Jonas. Han er ansat i et produktionsselskab som projektleder på et stort anlagt underholdningsprogram til tv. Men han er ganske underkvalificeret og særdeles overbetalt. Han misbruger betroede midler og kommer stort set aldrig på sin arbejdsplads.

I stedet bruger han al sin tid på chatten og på at skaffe sig nye sexpartnere. Han har enkelte venner, som han deler sine udskejelser med, men lever ellers en tilværelse uden nærhed. Idealet er sex med nye partnere, som man ikke kender og ikke skal se igen. Og potentielle partnere er der nok af. Der er liv og glade dage på chatten, og intet er forbudt.

Der er således nok at blive forarget over, hvis det er det, man trænger til. Men efterhånden som vi lærer Jonas og hans venner bedre at kende, viser det sig, at de er blevet svigtet noget så eftertrykkeligt. Deres forældre er enten døde, alkoholikere, arbejdsnarkomaner eller på anden måde fraværende. De har svigtet at opfylde børnenes behov for kærlighed, nærhed og ømhed, og deres børn ved nu tilsyneladende slet ikke, hvad det er. De fremstår som en samling triste, kolde egoister, der overfører det uforpligtende samvær, internettet kan levere som 'virkeligheden'. Og så går det ned ad bakke for dem. Arbejdsløshed, prostitution og narko og ingen kære mor.

"Sodoma" opererer lidt uden for kategorien af bøger, som jeg umiddelbart kan afgøre, om jeg kan lide eller ej. Det er en barsk 'lige på og hårdt'-fortælling fra en både fascinerende og skræmmende subkultur. Sex i alle afskygninger og faconer er der nok af - og måske mere end nok. Her er det ikke pegefingre, men andre legemsdele, der er løftet.

Bo Nygaard Larsen beskriver disse normløse mennesker og deres færden på en uforarget og fordomsfri måde og lader derved historien tale for sig selv. Sprogligt er bogen ikke nogen stor oplevelse, men den indeholder helt sikkert stof til mange og lange diskussioner. 

"Sodoma" er beslægtet med Michel Houellebecqs "Platform" fra 2002.

Mellemgaard, 2005. 304 sider. Kr 220,-

Bogdetaljer

Forlag
Odense : Mellemgaard
Faustnummer
25840445
ISBN
9788790958787
Antal sider
304

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer