Bog

Smuds

Af (
2008
)

Anmeldelse

Smuds af Katarina Wennstamm

18 feb.08

Trafficking, prostitution og alfonseri. Hvem er de gode og hvem er de onde - er der en skillelinie mellem de to køn, og er alle mænd nogen svin?

Jonas Wahl er en dygtig og succesfuld advokat, som har alt. Familie, karriere og en hemmelig last: bordelbesøg. Han lever hele tiden med angsten for at blive afsløret, ikke mindst da han skal kommentere en retssag om trafficking for en tvstation. Hans kone, Rebecca, har mistanke om, at han har en anden, men slet ingen ide om hvor slemt det er. Det er generelt en familie, som har mange hemmeligheder for hinanden, især datteren lever livet med at date ældre mænd på nettet.

"Smuds" er forfatterens debut og handler om trafficking i Sverige, som i øvrigt har en lov om prostitution og dens købere. Romanen er meget farvet af forfatterens holdninger, og den alvidende fortæller giver indsigt i personernes tanker og adfærd.

Personerne er delt op i de gode og de onde. Mændene fremstilles generelt som svin uden omtanke for andre end sig selv - ingen hensyntagen til deres omgivelser, familie eller den som må lægge krop til prostitutionen. Det er derfor et meget ensidigt portræt af mænd vi får her, idet de fremstilles som egoistiske, selvhøjtidelige og ikke som mennesker, der har følelser for andre. Kvinden, som bestyrer bordellet, får til gengæld ikke nær så mange høvl, selvom hun også er på den forkerte side af loven.

At definere romanen som en krimi vil nok være for meget sagt. Der er ikke et egentligt plot, men en forbrydelse der skal opklares, og nogle bagmænd og købere, der skal afsløres. Alligevel er den et indlæg i debatten om trafficking, om mediernes rolle i en sag som denne, og ikke mindst om kvindernes rolle. Der findes ingen endelig løsning på dette problem, men at få fat i bagmændene er altid en start.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
27118119
ISBN
9788711312391
Antal sider
362

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer