Bog

Skytsengle

Af (
2012
)

Anmeldelse

Skytsengle af Kristina Ohlsson

24 sep.12

Ønsker du stilsikkert guf for elskere af femi- krimi? Kristina Ohlsson leverer varen!

En hundelufter finder liget af en ung kvinde, gravet ned i skoven uden for Stockholm. Det viser sig at være den bortkomne Rebecca Trolle, som har været meldt savnet i to år. Efterforsker Frederika Bergman og hendes hold ved Stockholms politi sættes på sagen, som viser sig at være alt andet end et ”almindeligt” mord.

I takt med at efterforskningsholdet begynder at sætte sig ind i den unge kvindes liv, trækkes der nemlig tråde i mange forskellige retninger og langt tilbage i tiden. For hvad har topchefer i det svenske erhvervsliv tilfælles med en gammel børnebogsforfatterinde, der ikke har sagt et ord i tredive år? Hvorfor vil ingen fortælle om en gammel filmklub ved navn ”Skytsenglene”? Og hvad var det Rebecca vidste, som skulle koste hende livet?

Filmen knækker for alvor, da Frederikas egen mand Spencer Lagergrens navn dukker op i forbindelse med efterforskningen, og snart er alt på personligt spil for både Frederika og resten af efterforskningsgruppen. Og da der dukker flere lig op i samme ”grav” som Rebecca Trolles, er der ingen tvivl om, at det er en meget ualmindelig mordsag, som gruppen har fået på halsen. En sag, som også kan have store personlige omkostninger.

’Skytsengle’ er tredje del i serien om efterforskeren Frederika Bergman, hvor første del hed ’Askepot’ og anden del hed ’Tusindfryd’. Hvis man er begejstret for femi-krimi genren og gerne vil have en krimi, der minder om Camilla Läckbergs, så er Kristina Ohlssons serie lige i øjet. ’Skytsengle’ er en rigtige pageturner, hvor man bare MÅ læse videre.

Udvalget er stort på krimihylderne nu til dags. Flere populære forfatter er begyndt at slække på plot og fantasi med halvkedelige og dårligt komponerede krimier til følge. Kristina Ohlsson er så absolut ikke én af dem! Hendes krimier bliver bare bedre og bedre, plottet er stærkt og stilsikkert, og som læser bliver man overrasket og overrumplet igen og igen. Sådan skal en fed krimi skrues sammen!

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Lilian Kingo
Faustnummer
29562288
Graphic
Nina Leino
ISBN
9788770538398
Antal sider
476

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer