Bog

Skyggernes dronning

Af (
2016
)

Anmeldelse

Skyggernes dronning af C.J. Redwine

07 okt.16

Det velkendte eventyr om Snehvide i en betagende forklædning som romantisk Young Adult historie med fantasy virkemidler. Handling, plot og sprog lader dog noget tilbage at ønske.

C.J. Redwine har adskillige fantasy romaner bag sig, og i sin helt nye serie Ravenspire har hun kastet sig over eventyrgenren. Næste bind er om Rumleskaft. Det er jo ikke noget nyt at fortolke de gamle eventyr på en ny måde. Senest har Sally Gardner givet sin helt egen fortolkning af Fyrtøjet, og i filmens verden er omskrivninger af eventyr temmelig populære. Snehvide har således allerede fået sine helt egne filmversioner med de to film om ’Snow White and the Huntsman’. ’The Shadow Queen’, som bogen hedder på engelsk, bygger således fint videre på både den oprindelige historie og på filmen.

Prinsesse Lorelai har været på flugt, siden hendes onde stedmor Irina dræbte først hendes mor og siden også hendes far. Irina styrer nu landet Ravenspire med hård hånd ved hjælp af sort magi, og Lorelai må for alt i verden undgå at blive fundet.Ni år efter faderens død beslutter Lorelai, som har arvet magiske evner efter sin mor, at tage kampen op mod den onde dronning.

Lorelais farlige forehavende bliver dog endnu farligere, fordi Irina har indgået en pagt med den nye konge af naboriget Eldr. Kongen, som hedder Kol, er en såkaldt Draconi (halvt menneske og halvt drage), og hvis han kan fange prinsessen, lover Irina at hjælpe ham i kampen mod de onde trolde, der hærger hans kongerige. Lorelai synes fortabt, men imod alle odds bliver prinsesse og konge tiltrukket af hinanden, og sammen drager de to mod hovedstaden, hvor den onde dronning sidder i sit net. Det endelige oprør venter.

Det er en ganske betagende og anderledes version af det velkendte eventyr, og det passer egentlig fint til historien at være iklædt de gængse fantasy virkemidler.

Når plottet alligevel ikke helt holder vand, skyldes det først og fremmest den lidt for forudsigelige handling og de lidt for letkøbte løsninger. Sproget er temmelig klichéfyldt og lidt for selvhøjtideligt, og personerne er egentlig også lidt for smukke og lidt for gode,

Bogen overlever dog på sin fantasifulde omskrivning af eventyret og på en konklusion af, at det hele i bund og grund er en romantisk Young Adult i fantasy klæder.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Mette Stepnicka
Faustnummer
52600030
ISBN
9788740610482
Antal sider
390

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer