Bog

Skrevet i ild

Af (
2008
)

Anmeldelse

Skrevet i ild af Simon Beckett

14 apr.08

Advarsel: tag aldrig til en afsidesliggende ø i Hebriderne, hvis der er storm på vej, og en morder slår til – igen!

Men det gør David Hunter, retsmedicinsk antropolog, der netop har afsluttet en undersøgelse af et stærkt forrådnet lig af en kvinde i Grampian-bjergene i Skotland. Han har lovet sin lettere forsømte kæreste, Jenny, at komme hjem til London, men på vej til lufthavnen i Glasgow bliver han ringet op af kriminalkommissær Wallace, der er i en beklemt situation. En større togulykke kræver al mulig politipersonale, og der kan derfor ikke afses flere teknikere til den fjerne ø Runa i Hebriderne, hvor et lig, der næsten er brændt helt væk, på nær en hånd og en fod, er blevet fundet.

David Hunter beslutter sig for at lade misligholdt parforhold være misligholdt, og tager til Runa. På øen møder han først og fremmest kulde. Ikke bare pga. den tiltagende storm og isnende frostgrader, men også kulde fra det indelukkede lokalsamfund, hvor ikke alle er lige glade for Hunters tilstedeværelse.

Herefter tager begivenhederne fat. Hunters speciale er at identificere og analysere meget forkomne lig, og hans afdækning af, hvem liget er, og at ligets tilstand ikke skyldes en ulykke, får fatale konsekvenser for ham og flere af øens beboere. Han bliver udsat for et voldsomt brandattentat, og da strømmen ryger på øen, slår morderen selvfølgelig til igen.

Der er hæsblæsende action fra start til slut. Bedst som man tror, at nu skal retsmedicineren til stille og roligt at arbejde sig ind på sporet af morderen, slås efterforskningen tilbage af mord og uvejr.
Bogen er velskrevet og velkomponeret, og der er gåsehudsgaranti! Forfatteren er eminent til at holde historien kørende, uden at den på noget tidspunkt går i stå.

'Skrevet i ild’ har et lidt bedre sammenskruet plot og flere neglebidende spændingselementer, end forfatterens foregående roman, ’Dødens Kemi’, hvor der bliver brugt meget plads på ret ulækre detaljer om medtagne lig.

Holder man af solide, engelske krimier, hvor hovedpersonen IKKE er fordrukken, tæsker sin kone eller har andre problemer end at være gift med sit arbejde, er denne krimi noget for dig. Også hvis du kan lide retsmedicinerkrimier ala Patricia Cornwalls, vil du ikke blive skuffet. 

Oversat fra engelsk af Poul Bratbjerg Hansen efter 'Written in bonel'. Lindhardt og Ringhof, 2008. 382 sider

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Poul Bratbjerg Hansen
Faustnummer
27206700
ISBN
9788711316726
Antal sider
382

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer