Bog

Se mig!

Af (
2011
)

Anmeldelse

Se mig! af Birde Poulsen

18 dec.13

Yderst charmerende pegebog for de 2-3-årige, der vil elske de små overraskelser bag flapperne og den lille søde historie om den lille frække elefant, der bare er så dygtig, når han selv skal sige det. Her er hygge til de mindste i særklasse.

 I Se mig! møder de alleryngste lille elefant, der bare er så dygtig, syntes han selv og gerne vil have alle sine venner til at kigge på ham. Pegebogen henvender sig til de 2-3 årige og deres voksne til en lille hygge læsestund i selskab med den lille frække elefant. "Se mig!", siger elefantungen og kan både svinge sig i snablen, slå koldbøtter, klæde sig ud, bygge et højt appelsintårn, komme først og grave det dybeste mudderhul. Det går bare ikke lige godt hver gang, men det opdager lille elefant ikke altid og han klør bare på med sin visen sig frem. Til sidst ender lille elefant og dyrevennerne i søen, hvor de bliver skyllet rene for mudder under lille elefants snabel-brusebad. 

Forfatter og illustrator til bogen, Birde Poulsen, er mest kendt for sine skønne illustrationer, men her har hun selv både skrevet og illustreret historien om den lille og lidt frække elefant. Den korte tekst sat sammen med hendes egne skønne, varme illustrationer skaber tilsammen en sjov, varm og hyggelig historie. Lille elefant og de andre dyr får et lidt nuttet, men også meget udtryksfuldt udtryk med Birde Poulsens bløde streg og varme tegninger malet med vandfarve. Den nuttede og lidt gammeldags tegnestil passer fint til historien og til de yngste læsere, og der er masser af varme og charme i illustrationerne.

Den lille kvadratiske pegebog består af syv dobbeltopslag med den korte tekst forneden henover begge sider og med illustrationerne, der også bevæger sig henover dobbeltsiden med lille elefant i vild vigør. Den yderst charmerende historie med den helt enkle tekst fortæller så glimrende om de helt små børns behov for også at blive set og hørt og bekræftet i, hvor dygtige de er.

Birde Poulsen har udgivet andre titler om den lille elefant med præcis den samme varme og humor som i denne titel. Læs også Sov nu!, Den lille frække elefant, Her er 1 elefant, Min og Mor, hvor er du?. God læse og kigge lyst.

Skrevet af Susanne Dahl Jensen, Børnebibliotekar, Vejle Bibliotekerne

Bogdetaljer

Forlag
ABC
Faustnummer
28738749
ISBN
9788779161146
Antal sider
16

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer