Bog

Rita & Krokodille - fisketuren

Af (
2014
)

Anmeldelse

Rita & Krokodille - fisketuren af Siri Melchior

12 apr.19

Tag med Rita og Krokodille på fisketur i en skøn og charmerende billedbog om at have en fantasiven, der trofast kan følge med én overalt.

Siri Melchiors fine fortællinger om det herlige makkerpar - rappe Rita og hendes bedste ven, den altid sultne Krokodille - tæller seks billedbøger og en lang række små animationsfilm. Det helt store omdrejningspunkt for historierne er venskab, som det opleves, når man er omkring 3-4 år, og når Rita er sammen med Krokodille, er der ingen begrænsninger for, hvor de kan tage hen.

Det hele begynder med, at der en morgen ligger en krokodille i Ritas badekar, og siden har de to oplevet meget sammen. De har været i zoologisk have, på skovtur, kælket om kap, camperet i det fri og forsøgt at holde et pindsvin som kæledyr. I denne bog må Krokodille få lov til at komme med Rita på fisketur. Hvis altså den da lige kan skynde sig hen til stationen, lade være med at tabe togbilletterne og huske at sidde stille, så fiskene ikke bliver skræmt væk. Ved stranden viser det sig imidlertid, at det er Krokodille, der har mest held med at fange fisk, selvom Rita har travlt med at belære den om, hvordan man fisker.

Rita er en lille, bestemt pige med en herlig, urokkelig og naiv tro på egne evner. Der er så meget hun gerne vil, men som hun måske alligevel ikke er i stand til, og selvom hun ofte giver udtryk for - i hvert fald til at begynde med - at Krokodille gør alting forkert, så er det typisk den, som ender med at løse det hele. Krokodille eksisterer nok kun i Ritas fantasi, og relationen mellem de to kalder på genkendelse hos både børn og voksne. Som voksen er det ikke svært at se sig selv i Ritas mange formaninger over for den forsagte Krokodille, men historierne er fortalt helt i børnehøjde, for Rita og Krokodille finder altid ud af tingene selv uden, at der er opdragende eller dømmende voksen med.

Billedbøgerne om Rita og Krokodille er fyldt med varme, charmerende og livlige illustrationer, som rummer mere end det, der står i teksten. Naturen fylder meget i fortællingerne, som kan inspirere til at tage på oplevelser både ude i det fri og i fantasiens univers. Siri Melchiors humoristiske og sikre streg kendes også fra de herlige pegebøger om lille, viljestærke Lili, skrevet af Kim Fupz Aakeson, eller Oliver Zahles sjove billedbøger om pigen Pølse og hendes skøre far.

Rita og Krokodille er med deres umage venskab og mange oplevelser et herligt og skønt bekendtskab fra 3 år og opefter.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
53908306
ISBN
9788702153804

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer