Bog

Rigets runer

Af (
2018
)

Anmeldelse

Rigets runer

28 okt.18

Med udgangspunkt i den store Jellingesten gennemgås runealfabetet og stort set alle de kendte runesten og andre runeinskriptioner i Danmark. Sobert og grundigt.

Forfatteren, der er seniorforsker og runolog ved Nationalmuseet, gennemgår runernes kulturhistorie og sætter dem ind i det samfund, de både udspringer af og bliver en del af i en lang historisk periode. Der ses også udover Danmarks grænser til især skandinaviske fund. Bogen afsluttes med et kapitel om nutidens brug af runer fra nazismens misbrug til den nutidige udbredelse blandt andet i tatoveringer, men også i fodboldslandsholdstrøjer. Bogen er rigt illustreret med både historiske og nutidige runemotiver.

Det er en spændende indsigt, man får af læsningen, hvor det i hvert fald for mig var nyt, at runerne havde storhedstiden efter kristendommens indførelse som markering af danskheden overfor kirkens latinske sprog og alfabet. Som de øvrige bind i serien '100 danmarkshistorier' er det en sober gennemgang, der giver et grundigt overblik på kort tid.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
54679432
ISBN
9788771845853
Antal sider
100

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer