Bog

Platantræerne

Af (
2020
)

Anmeldelse

Platantræerne af Dai Yun

11 maj.21

Smuk, levende og anderledes billedbog viser, at hvis man står sammen, kan man forandre en hel masse. Og hvor vigtigt det er at skabe bevidsthed om naturen.

I den kinesiske by Lin, blev der engang plantet tusindvis af platantræer, der blev virkelig høje. Men ikke så høje som den bygning, pigen Pil glæder sig til at se. Det er nemlig byens højeste bygning på 37. etager, som hun skal besøge sammen med sin klasse. Og hun er ekstra glad, fordi hun har fået en ny klassekammerat, drengen Ravn. Da klassen kommer helt op i toppen af bygningen, hører Pil Ravn bemærke: "Sikke en masse træer".

Begge bor på Linyinvej, og mellem deres huse er der 49 platantræer. Efterhånden som årene går, kommer flere og endnu højere bygninger til og en stor del af de mange platantræerne fældes for at gøre plads til bredere veje. Da Pil bliver færdig på universitetet og begynder at undervise på skolen, rejser Ravn tilbage til sin hjemby for at plante træer. Ravn sender Pil en masse grønne bånd, og beder hende hænge dem på platantræerne rundt i byen. Da Pils klasse hører, hvad de mange bånd skal bruges til, insisterer de på at følge med Pil rundt i byen og sammen hænge båndene på de sidste platantræer. En handling der viser sig at få stor betydning.

Bogen fortæller historien om, hvordan byen Lin undergår en markant forandring i takt med at den udvikler sig og befolkningens krav også ændrer sig. Men da det næsten er for sent at redde træerne, står beboerne sammen og redder de sidste store platantræer i byen.

Illustrator Zhang Gang har vundet flere priser, og hans brug af særligt de grønne nuancer, sammen med få andre naturfarver, skaber en dejlig ro for øjet, der minder os om naturens betydning. En fremhævning der lægger sig passende op ad tekstens budskab. At vi skal huske at passe på naturen, fordi det er os mennesker, der har magten til at forme fremtiden. Det er en historie, der efterlader mange vigtige ting at snakke om med børn fra ca. 5 år.

Bogdetaljer

Forlag
Arkimedes
Oversætter
Anja Andersen
Faustnummer
38590618
ISBN
9788775430048
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer