Bog

Pippi stikker af

Af (
2020
)

Anmeldelse

Pippi stikker af af Astrid Lindgren

09 okt.20

Pippi-bog udkommer for første gang på dansk som en del af bøgernes jubilæum. Iført nye farverige klæder brillerer Lindgren selv 75 år efter.

En dag beslutter Pippi at stikke af hjemmefra, og dydsmønstrene Tommy og Annika vælger at tage med i stedet for at luge i jordbærbedene, som deres forældre ellers gerne så.

Undervejs på de tre børns odysse kommer de ud for en række spøjse hændelser. De møder sjove og mærkelige personer, de kommer i fare, men Pippi klarer alt med sorgløshed og kæmpekræfter. Undervejs mister de også Pippis hest, men efter et stykke tid vender den tilbage og kan bringe børnene hjem, hvor Tommy og Annikas forældre spørger, om de har været udsat for noget farligt.

”Noget farligt, nej, det kan man ikke sige”, sagde Tommy. Men nu ville han bare i seng, og det ville Annika også.

I modsætning til de andre Pippi-bøger er der tale om en tegneserie tegnet af svenskeren Fabian Göranson, og den første tanke, en passioneret voksen Pippi-fan får, er, at det må være helligbrøde at lade andre end Ingrid Vang Nyman tegne Pippis univers, men det viser sig at forløbe ganske fint. De børn, vi læser højt for, har jo ingen veneration for Nymans enkle streg, og vil være meget nemmere at fange med helsides farveillustrationer med mange sjove detaljer, som Göranson skaber.

Nyudgivelsen er en god historie med masser af anledning til at snakke videre. Der er masser af tråde at tage op med ungerne. God fornøjelse!

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Kina Bodenhoff
ISBN
978-87-02-29573-3
Antal sider
120

Pippi 75 år

Artikel

Pippi - 75, fræk og fejlciteret

Verdens sejeste Pippi (Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe) fylder 75 år den 21. maj. Heldigvis har hun spist sine krummelure-piller og er stadig et vildt og vidunderligt barn.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer