Bog

Operation Høje Nord

Af (
2011
)

Anmeldelse

Operation Høje Nord af Eirik Wekre

20 jun.11

Hvem har retten til undergrunden omkring Nordpolen når olie og gas slipper op? Et højaktuelt og relevant spørgsmål, også for Danmark - Norge har sin bedste agent på sagen.

Operation høje Nord er tredje og sidste del af Eirik Wekres thriller-trilogi om den dygtige og hjertelige norske hemmelige agent Hege Tønnesen. Hun bliver kastet ind i et højpolitisk spil om retten til indlandsisens undergrund, hvor fem lande kæmper hårdt for at kræve deres ret.

Et norsk spion- og forskningsskib forsvinder i Polarhavet. I Norge er Hege Tønnesen i gang med overvågningsopgaver af mulige dobbeltagenter blandt Norges hemmelige politi, da hun bliver inddraget i skibets forsvinden.

Samtidig må hun bære den store sorg at miste sin storebror til en pludselig sygdom og i den forbindelse at skulle tage sig af storebroderens rapkæftede teenagedatter.

Hege er en kontant dame, der siger sin mening og gør sit arbejde, og snart er hun blandet ind i en sag, der fører hende til både Schweiz og små øer i Oslofjorden. Et storpolitisk spil om det Arktiske havs energiresurser er i gang, og både Norge, stormagterne og flere rigmænd vil have deres bid af kagen.

’Operation Høje nord’ er en gedigen og velskrevet spionroman der leder tankerne hen på Alistair Maclean. Bogen følger mange tråde, og man skal være vågen, for at følge med i dem alle. Men Eirik Wekre formår at samle trådene flot i en spændende historie der uundgåeligt fører til det store klimaks sidst i bogen.

Det er en roman der kunne være skrevet under den kolde krig. Amerikanerne er grådige, russerne er skurke (det finder vi ud af meget kort inde i bogen). Der er spioner, dobbeltspioner, konspirationer og grådige politikere. Og vigtigst af alt er der en heltinde som alle vil kunne holde af og holde med.

Om kampen om Arktis vil føre til en ny kold krig? Det er ikke utænkeligt. Elsker du spionromaner og storpolitisk spil kan Operation Høje Nord varmt anbefales.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Ilse M. Haugaard
Faustnummer
28773749
Graphic
Harvey Macaulay/Imperiet
ISBN
9788770535885
Antal sider
332

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer