Bog

Nordens flora

Af (
2020
)

Anmeldelse

Nordens flora af Lennart Stenberg og Bo Mossberg (ill.)

03 jul.20

Et vidunderligt pragtværk om den nordiske flora. Med sine æstetisk smukke akvareller og grundige bearbejdelse af 3250 plantearter er bogen en ren nydelse for øje og sjæl.

Få den totale indføring i nordens skattede flora på 900 sider. Som haveejer forbander du sikkert mælkebøtten, snerlen og andre planter, vi rask væk betegner som ukrudt, men hvad ved du reelt om deres eksistens i den vilde natur?

'Nordens flora' er meget interessant og uden tvivl den ultimative guide til alle naturinteresserede. Med kortlægningen af 3250 vilde plantearter og deres plantefamilier i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island og Svalbard giver bogen en værdifuld indføring i planternes artsbestemmelse, deres geografiske udbredelse og hvor i landskabet, man kan være heldig at finde dem. Her finder du fx ud af, at mælkebøtten rummer over imponerende 900 småarter spredt i Norden.

Og tænk sig at ulvefod, som udgør den ældste gren i plantefamilien, opstod for 400 mio år siden og stadig er at finde i landskabet i dag, hvilket den har tilfælles med utallige andre danske planter. Det kan man godt blive lidt svimmel af at tænke på, og det sætter i høj grad gang i tankerne om, hvordan vi behandler vores natur nu og i fremtiden.

Det er en kæmpe oplevelse at gå på opdagelse i fagbogen, som bliver indledt med en grundig indføring i dens leksikale struktur samt planternes opbygning med grundige og letforståelige illustrationer af rodtyper, stængler, bladforme, blomsterstande og meget mere.

Bo Mossberg har illustreret med smukke, æstetiske og farverige planteakvareller, som er en ren nydelse i sig selv.

'Nordens flora' er den nye reviderede og ombearbejdede udgave af 'Den nye nordiske flora'. I udgaven her inkorporerer forfatterne APG III, et universelt system, som med den seneste viden om planternes evolution og slægtskab danner basis for en ny overskuelig plantesystematik.
Forekomster af nye arter og klimaforandringer har desuden medført ændringer i floraen, hvilket blev endnu en motiverende faktor for en ombearbejdelse af den tidligere udgave.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Jon Feilberg
Faustnummer
48387918
ISBN
9788702289169
Antal sider
975

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer