Bog

Muren omkring os

Af (
2016
)

Anmeldelse

Muren omkring os af Nova Ren Suma

04 jul.16

Balletdrømme og fængselsmure i en superfed, psykologisk YA roman med et touch af det overnaturlige. Forrygende og overraskende drama om skyld og uskyld og et koldblodigt spil mellem veninder.

En anderledes YA roman som på ingen måde er romantisk eller piget lyserød. Derimod er den pakket med intriger, mord og et koldblodigt psykologisk spil mellem veninder. Det er netop det jeg elsker ved YA genren: den vedbliver at forny sig og det er ’Muren omkring os’ et fantastisk eksempel på. At lade jalousi, ballet og ungdomsfængsel møde hinanden spicet up med overnaturlige elementer (mit hjerte smelter af begejstring) er super forfriskende, og lad mig bare sige, at forfatteren klarer det godt. Måske lyder det som mange meget forskelligartede elementer, der skal hænge sammen, men plot og spændingsniveau holder hele vejen.

’Muren omkring os’ er et psykologisk portræt af tre piger som fletter skæbnetråde. Balletveninderne Violet og Orianna er forskellige som dag og nat. Ordinære Violet er stræberisk i målet om at nå toppen mens smukke Orianna er let omgængelig og et naturtalent på scenen. Violet er dybt jaloux, men hun skjuler det godt. Alligevel bliver det sværere og sværere at håndtere Oriannas succes. I et voldsomt raserianfald slår det klik. Konsekvenserne er chokerende, men hvad der derefter sker er bestemt ikke mindre overraskende.  Amber sidder i et ungdomsfængsel for piger. Der sker mystiske ting i fængslet, og da den nye indsatte skal dele celle med Amber, bliver der vendt op og ned på alt. I fængslet er alle uskyldige, men for Ambers vedkommende er de indsatte overbeviste om at det er sandt – eller er det?

Nova Ren Suma er djævelsk god i sine beskrivelser af personer og handlingsrum, og man ikke er i tvivl om, at muren som metafor rækker ud over det, øjet ser. Det er en mur der nedbrydes mellem verdner, i sindet, mellem veninder og ikke mindst i samvittigheden.

Bogdetaljer

Forlag
Høst & søn
Oversætter
Elisabeth Kiertzner
Faustnummer
52367875
ISBN
9788763843546
Antal sider
289

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer