Bog

Mumitroldenes billedordbog

Af (
2019
)

Anmeldelse

Mumitroldenes billedordbog

09 mar.20

Lær ord fra Mumitroldenes fantasifulde og melankolske univers i denne billedordbog med kraftige papsider.

Bogen er fuld af ord fra den eventyrlige Mumidal, og der er mange ting at kigge på, opdage og snakke om. Lige fra ting i Mumitroldenes hus og køkken til ting, som kan bruges på stranden, i skoven, ved byggerier, på fisketuren og blandt vilde dyr.

Der er tegninger af- og betegnelser på genstande som en knibtang, en petroleumslampe, et anker, et forstørrelsesglas, en hatteæske, et syltetøjsglas, strikketøj, pindebrænde, en fiskestang, en medalje, en førstehjælpskasse og meget andet.

Mumidalen er, ud over Mumitroldene, fyldt med herlige skabninger som Lille My, Stinky, Hemulen, Snorkfrøkenen og diverse vilde dyr. De er selvfølgelig også at finde på siderne i fuld vigør med aktiviteter, der passer til det pågældende opslags tematik.

Siderne i bogen er holdbare og lavet af pap, og illustrationerne er lavet frit efter de oprindelige historiers tegninger. De er holdt i flotte og stærke kontrastfarver, og hvert af de otte dobbeltopslag har sin egen baggrundsfarve, hvorpå de afbildede figurer og ting træder tydeligt frem. Der er masser af detaljer at gå på opdagelse i, og det en fin og anderledes billedordbog, hvor der læres nye og ofte lidt sværere ord, end man typisk støder på i billedordbøger for børn.

Mumitroldene er populære, og fortolkninger som denne giver børn fra 2-års alderen mulighed for at møde Tove Janssons kendte figurer, før de når en alder, hvor de er klar til de originale historiers mere sælsomme univers.

Bogdetaljer

Forlag
Lamberth
Oversætter
Lena Lamberth
ISBN
978-87-7224-024-4
Antal sider
18

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer