Bog

Monster

Af (
2008
)

Anmeldelse

Monster af Colleen McCullough

13 okt.08

Hamrende effektiv krimi om jagten på en sadistisk og intelligent seriemorder.

Colleen McCullough har været omkring mange genrer i sin forfatterkarriere, og nu har hun så også kastet sig over krimigenren. 'Monster' byder på uhygge, masser af mistænkte og en ret så overraskende slutning. Scenen er universitetsbyen Holloman i Connecticut og spænder over godt et halvt år - 1965-66

Kriminalkommisær Carmine Delmonico drages ind i en sag af absurde dimensioner, da liget af en ung pige dukker op i et affaldsrum på The Hug , et forskningscenter for neurologi tilknyttet et universitet i Holloman, Connecticut. Liget er parteret og på vej til forbrænding, men en kropsdel mangler, nemlig hovedet. Snart findes en sammenhæng mellem tidligere forsvundne piger, alle af caribisk oprindelse og velopdragne "dydsmønstre", og Delmonico sætter alt ind på at fange det blodtørstige "monster" – i uofficielt samarbejde med Desdemona Dupre, englænder, åndeligt kvik og ansat på The Hug.

Naturligt nok falder der en skygge over det ellers respektable forskningscenter, alle de mere eller mindre særprægede ansatte er mistænkte og facaderne begynder at smuldre. Og "Monsteret" fortsætter sit blodige togt.

I 1960'erne var der endnu ikke noget der hed profileksperter, men kommisær Delmonico gør det ganske godt. Hans intuition og sans for det menneskelige sind er uovertruffen, så på trods af at morderen altid er nogle skridt foran, æder kommisæren sig alligevel langsomt ind på ham (eller hende). Men imens forsvinder flere piger for siden at dukke op, maltrakterede og uden hoved. Tiden er knap og sporene få.

Jeg er inkarneret krimilæser og havde nok ikke helt så meget tiltro til, at forfatteren til Tornfuglene kunne have krimipotentiale. Det har hun! 'Monster' er måske ikke hæsblæsende action (og tak for det), men den er særdeles effektiv. Og slutningen er superb. Desuden fandt jeg ud af, at Colleen McCullough er uddannet nervespecialist og bl.a. har arbejdet på Yale Medical School i ti år, så hendes baggrundsviden til denne roman skulle være i orden.

Oversat fra engelsk af Kirsten Vesterager  efter 'On off '. Cicero, 2008. 317 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Kirsten Vesterager
Faustnummer
27407455
ISBN
9788777148491
Antal sider
317

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer