Bog

Mona

Af (
2011
)

Anmeldelse

Mona af Dorte Karrebæk

28 mar.11

Grafisk roman om søde, frodige, lidt naive Mona, der bare gerne vil møde en mand, der har lyst til at vågne op sammen med hende hver morgen.

På bagsiden af bogen står der: ”Mød Mona, fortabt, forført, forsørger, forstandig, forelsket.”

De fem ord opsummerer historiens handling. Jeg vil gerne tilføje nogle ord, som opridser min mening om ’Mona’: Fin historie, fremragende fortalt og fantastisk godt tegnet!

Jeg kender Dorte Karrebæk som en meget dygtig børnebogsillustrator. Det er første gange, jeg møder hende i en bog til voksne (unge og store børn kan også læse den). Men det var en fornøjelse at læse bogen. Med få ord og fremragende illustrationer får Dorte Karrebæk fortalt en vedkommende og sød historie.

’Mona’ handler om en kvinde, der måske nok er lidt naiv og let at narre, men som også bare er lidt uheldig med kærligheden og alligevel forsøger at gøre alting så godt, hun kan.

Hovedpersonen er den lille, frodige kvinde Mona, der i bogens prolog lige er blevet smidt på gaden af en tidligere kæreste. Mens hun står med alle sine ejendele spredt omkring sig, bliver hendes håndtaske stjålent. Og man får den tanke, at det måske er hendes liv i en nøddeskal. Men så møder hun Helmer, og historien kan rigtigt begynde.

Helmer inviterer Mona på hotel, han giver mad, vin og champagne i brudesuiten. Og efterlader hende om morgenen med en stor regning, som hun ikke kan betale. Hotelejeren, den søde Jensen, sætter Mona til at vaske op, nu hun ingen penge har. Mona får et værelse på hotellet og et fast job som opvasker. Imens begynder hun hendes mave at vokse.

Jensen kører Mona på hospitalet og henter hende og den nyfødte (meget lange) dreng igen. Mona og lille Helmer får et større værelse med bad på hotellet og bliver boende. Hotellet er blevet Mona og sønnens hjem. Og da Helmer (og Mona) er blevet student, flytter Mona hjemmefra værelse nr. 13 og ned til Jensen, og Mona bliver forfremmet til tjener.

Pludselig en dag kommer Helmer (altså faren til lille Helmer) ind på hotellet med en kvinde, og Jensen bliver dybt ulykkelig. Vil han nu miste Mona???

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
28670508
Graphic
Maria Lúnden
ISBN
9788702107579
Antal sider
160

Læs også

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer