Bog

Model under cover

Af (
2015
)

Anmeldelse

Model under cover af Carina Axelsson

04 jan.16

Modekrimien har set dagens lys og resultatet er en sød og sjov Young Adult roman fuld af mystik og intriger. Bogen vil absolut falde i god smag hos de unge læsere, men voksne kan sagtens være med.

16-årige Axelle Anderson bor i London og er en smuk pige med hovedet skruet godt på. Hendes store drøm er at få en karriere som privatdetektiv. Hun interesserer sig hverken for drenge, tøj eller udseende til stor irritation for sin mor, som er meget optaget af mode og skønhed. Moren får nok af Axelles kunstfærdige detektivarbejde efter en temmelig morsom episode i en skønhedssalon. Til stor forfærdelse for Axelle beslutter hun, at Axelles fødselsdagsgave skal være et uges ophold under modeugen i Paris hos moster Venetia, som er redaktør for et af Paris’ store modemagasiner. Da Axelle ankommer til Paris får hun dog brug for sine detektivevner, idet designeren Belle La Lune fra et af Paris’ berømte modehuse er sporløst forsvundet. Moster Venetia trues på sit gode rygte og arbejde som redaktør, og Axelle tager sagen i egen hånd. Hun får brug for al sin spidsfindighed og intelligens, da hun selv kommer i fare.

’Model under cover’ byder på mange sjove scener, da Axelle må indse, at den bedste måde at infiltrere modeverdenen på er ved selv at blive model. På denne måde får hun adgang til ellers uopnåelige oplysninger, og til sin overraskelse viser hun sig at have stort talent for modelarbejdet. Hun møder også den charmerende og irriterende flotte Sebastian og får nye venner. ’Model under cover’ er en skøn blanding af krimi og Young Adult roman. Selvom krimielementet er den bærende del af romanen, følger vi også Axelles udvikling til en mere selvstændig person og ung kvinde. I Paris lærer hun meget om sig selv, og moren indser, at Axelle faktisk godt kan stå på egne ben og træffe de rigtige beslutninger, uden at hun behøver at blande sig.

Carina Axelsson er selv tidligere model og endog stor fan af Agatha Christies kriminalromaner. Og det hele går op i en højere enhed i ’Model under cover’, som afgjort er et forfriskende indslag blandt de øvrige bøger på ungdomshylden. Romanen er godt skrevet, og Carina Axelsson åbenbarer modeverdenen, så den fremstår både interessant, sjov og spændende, uden at lægge skjul på at der er masser af overflade og krukkeri men sandelig også basis for mange gode og ægte venskaber. Dette er første bind i serien udgivet på dansk.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Mette Stepnicka
Faustnummer
51993772
ISBN
9788740606584
Antal sider
341

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer