Bog

Modehuset - pynt og pailletter

Af (
2022
)

Anmeldelse

Modehuset - pynt og pailletter

28 aug.22

Charmerende historisk fiktion om søsterskab henvender sig til alle, der interesserer sig for mode og er en smule anglofile.

Året er 1926, byen er London. Efter at Myrtles far er død, har hendes syge mor været nødt til at sælge deres skrædderbutik, og Myrtle skal nu være stuepige på godset House of Serendipity. Her bliver hun venner med familiens yngste og lettere excentriske datter Sylvia, som elsker at designe tøj, og Myrtle selv er helt fantastisk til at sy. Sammen redder de Sylvias søster Delphine fra en pinlig aften ved at fremtrylle en vidunderlig festkjole til hende, som hun brillerer i til sit debutbal.

Herefter hjælper pigerne Sylvias ven Lady Agapantha Portland- Prince, der ikke vil giftes, mens som i stedet vil udforske Amazonas, og derfor skal forklædes som en ung mand. Sylvia og Myrtle får syet en garderobe til hende fuld af bukser, og de tre piger sammenstykker en plan, der indbefatter at blæse på samfundets forventninger til unge kvinder. I processen har pigerne observeret mændenes privilegier og set ulemperne ved at være kvinde. Men ikke alt går som planlagt, og de to venners indsatser er så forskellige, at venskabet bliver sat på prøve.

Historien er fuld af kvinder, der opmuntrer hinanden. Bogen viser kombinationen af tjener- og overklasseperspektivet, og de mange beskrivelser af landskaber og byen London, der er karakteristiske for England i 1920’erne, er herlige. Romanen indeholder rigtig fine skitser af tøjdesigns, og de giver læseren en fornemmelse af, hvordan 1920'ernes tøj så ud. Det kunne være så spændende, hvis der blev udgivet en gennemillustrereret udgave, så man rigtig kan fornemme de flotte design.

Hvor er det vidunderligt at tage på tur til de glade 20’ere i selskab med to unge kvinder, som så småt er på vej ind i voksenlivet, og som kommer fra hver sin verden med en fælles passion for mode og masser af talent.

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Christa Leve Poulsen
Faustnummer
62297972
ISBN
9788762737877
Antal sider
253

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer