Bog

Mod nye stjerner

Af (
2018
)

Anmeldelse

Mod nye stjerner

29 okt.18

Sidste del af YA-trilogien om rumskibet Venturas rejse er en fin fortælling om at finde sig selv – og kærligheden – uventede steder.

I år 2032 modtog jorden et signal fra stjernesystemet Epsilon Eridani. Lige siden har man forsøgt at afkode dette, samtidig med at man forberedte at rejse dertil. Nu, 18 år senere, er rumskibet Ventura klar til at begynde den 700 år lange rejse.

Udover de 580 udvalgte specialister der bemander rumskibets primære funktioner, får 300 frivillige chancen for at komme ombord. Da Beacon Karlo opdager dette, er hun ikke i tvivl om, at hun vil med. Sammen med 'papbroderen' Jam, veninden Mali og dennes kæreste Micah planlægger de at rejse til Spanien for at gennemgå optagelsesprøverne.

'Mod nye stjerner' er tredje bind i Ventura-sagaen, men udspiller sig i tiden før første bind 'Under ensomme stjerner, hvor Ventura allerede var 84 år inde i rejsen mod Epsilon Eridani.

Vi følger den 17-årige Bea, der bor i Agerland. Forurening har ført til klimaændringer, så for at udnytte ressourcerne bedst muligt er de private landbrug blevet centraliseret i et nyt område med industrielt fårehold. Her arbejder alle for de multinationale koncerner og bor i den dertil indrettede by fyldt med højhuse.

Bea er vokset op i tiden efter det store datasammenbrud, og fremtiden ser ikke lys ud. Hun bor hos sin mor sammen med Jam. Men på trods af at hun er dygtig i skolen, vil hun aldrig få råd til at komme på universitetet, uanset hvor meget hun arbejder i fritiden. Da muligheden for at melde sig som frivillig til rejsen mod Epsilon Eridani, er hun derfor ikke i tvivl. Hun drømmer om at blive en del af noget større, om at udrette noget, og føler ikke at hun efterlader noget uundværligt. Den tanke må hun dog revurdere undervejs.

'Mod nye stjerner' er en ungdomsroman, hvor science fiction-elementerne er flettet ind i en kærlighedshistorie. Det er ikke altid min kop te, men Kate Ling får det til at fungere, så selv en skeptiker som jeg kan være med. Selv om kærlighedsdelen fylder en del, er der også masser af interessante overvejelser om at skulle forlade alt, hvad man kender og begive sig ud i en ukendt fremtid. For hvordan siger man egentlig endegyldigt farvel til folk, man holder af? Er det så let at forlade det kendte, selv om man drømmer om noget andet? Og hvad nu hvis man endelig finder sand kærlighed?

Jeg var især begejstret for første bind i Ventura-sagaen, men 'Mod nye stjerner' rammer samme høje niveau. Det er spændende at kigge tilbage på tiden før Venturas afrejse, og finde ud af hvad der driver folk til at drage ud i det ukendte.

Serien er ikke hardcore science fiction, men det er underholdende, samtidig med at historien giver plads til eftertanke, hvis man ønsker det. Oveni får man en fin historie om at finde sig selv - og kærligheden - uventede steder.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
Oversætter
Johnnie McCoy
Faustnummer
54742754
ISBN
9788712056133
Antal sider
321

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer