Bog

Mindset

Af (
2010
)

Anmeldelse

Mindset af Morten Leth Jacobsen

26 apr.10

Morten Leth Jacobsens krimi er velskrevet og spændende, samtidig med at den er en rammende og satirisk kommentar til moderne managementskultur.

”To måneder, I to måneder har du trukket hele det danske politi rundt ved næsen. Og så har du bare puttet dig på en gård på Mols, og nu sidder du midt i København. Det er fandeme morsomt, Anders, det er.”

Anders Egholt er ingeniør, han har fået job i Futura, den store virksomhed i Nørup - et eller andet sted i Jylland, hvor han skal være med til at udvikle et tophemmeligt bioethanolprojekt. Anders er glad for jobbet, selv om han har måttet flytte fra København, men spørgsmålet er om Anders har det rette mindset, er han opmærksom nok på firmaets fælles værdier? Anders får snart problemer med nogle af lederne. På sin daglige løbetur finder Anders en af lederne druknet. Det ser ud som selvmord, men da den øverste leder kort efter bliver myrdet, rettes mistanken hurtigt mod Anders. Han flygter, det lykkes ham at skjule sig på en gård på Mols, og herfra forsøger han med politiet i hælene at finde frem til sandheden og afsløre morderen. Men det store spørgsmål er om der kun er én sandhed – og er dét, Anders nu fortæller, virkelig sandheden? Og hvem kan stole på? Alle personerne, også Anders, har deres egen helt skjulte dagsorden.

Morten Leth Jacobsen debuterede i 2009 med krimien ’Tornmark’, som foregik i Rom. Han er til daglig informationschef ved Sønderjyllands Symfoniorkester, og desuden skriver han klummer til JydskeVestkysten.  Han har i begge bøger vist, at han skrue en historie sammen, som holder spændingen til sidste side, samtidig med at han har sin egen form for humor og sarkasme. Hans beskrivelse af magtstrukturerne i firmaet er meget tankevækkende.

Bogdetaljer

Forlag
Verve
Faustnummer
28168144
Graphic
Bramsen og Nørgaard
ISBN
9788792359315
Antal sider
368

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer