Bog

Min mand sidder på taget og synger

Af (
2004
)

Anmeldelse

Min mand sidder på taget og synger af Lisbet Lundquist

23 nov.04
Skribent

Humoristisk erindringsroman om studenterliv og kærlighed i 1960'ernes København og Lemvig.

Efter studentereksamen begynder Eva at læse dansk på Københavns Universitet, hvor hun hurtigt bliver venner med Frederik og Martin. Martin inviterer de to andre med hjem til sine forældres store hus i Lemvig. I anledning af pinsen kommer også Martins to brødre, og Eva og lillebror Peter forelsker sig stormende i hinanden.

I tre år tilbringer Eva mange ferier sammen med Peter og familien i Lemvig, men da han skal til USA for at forske, bliver det slutningen på deres forhold.

Eva arbejder på et forlag, i et postordrefirma og som model, men har et brændende ønske om at blive skuespiller og forsøger på forskellig måde at komme ind ved teatret. Da hun en aften er i byen, møder hun den flotte og kendte skuespiller Karsten Munck, som hun har et kortvarigt forhold til. Han brænder hende af, men hun er allerede gravid og beslutter så at få en abort. Samtidig dør hendes farfar, manuskriptet til hendes første roman bliver returneret, og hun får afslag fra teatret. Kan det blive værre?

Romanen foregår i 1960’erne og er en humoristisk erindringsroman i 31 kapitler. Den er fuld af fint sansede glimt fra studenternes København med violsælgeren ved Rundetårn, halve kyllinger med pommes frites og Sigvaldi med barnevognen på Strøget. Der er mange sjove episoder - med mindelser om "Matador" - fra lægehjemmet i Lemvig, og julen samme sted får mig til at tænke på "Nøddebo Præstegaard".

Ind i hovedhandlingen er flettet kapitler fra Evas roman, hvor hovedpersonen er den lange, blege, enlige 43-årige bibliotekar, Mogens Thomsen, som er på ferie i Italien. Slutningen kæder de to sideløbende historier sammen.

Titlen på bogen er fra Evas samtale med en solsortehun, som siger: ”Min mand sidder på taget og synger”. ”Bare det var mig”, svarer Eva, som skal til time hos en berømt, excentrisk skuespillerinde.

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
25243730
ISBN
9788756817752
Antal sider
237

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer