Bog

Lysmordene

Af (
2007
)

Anmeldelse

Lysmordene af Giulio Leoni

19 nov.07

Velskrevet og spændende historisk krimi fra middelalderens Firenze.

For historieelskende italofile med hang til kriminallitteraturens gåder er Giulio Leoni’s anden bog på dansk, "Lysmordene", oplagt læsning.

Akkurat som i den foregående, "Mosaikmordene", er det den berømte digter Dante Aligheri, der som prior og byrådsmedlem skal opklare et uhyggeligt fund.

Dante skal undersøge omstændighederne af et grundstødt skib ved en flodmunding nær bystaten Firenze. Besætningen er alle døde (eller næsten da), og ombord befinder sig en mærkelig maskine.
Detektiven Dante forsøger at finde ud af, hvad der er årsag til dødsfaldene, samt ikke mindst hvem der bærer skylden. Maskinen og de øvrige spor fører Dante til inderkredsen af den magtfulde kirke, og han må træde varsomt med al sin snilde i bogens afslutning.

"Lysmordene" er en underholdende, men også krævende kriminalroman. Dante er omgivet af historiske personer, der foruden begivenheder og steder nævnt i bogen forudsætter en smule viden om Italien i middelalderen. Kendskab til det italienske digterikon Dante Aligheri og hans værker er derimod ikke nødvendigt – selvom temaer fra Dantes "Den guddommelige komedie" spiller en rolle.

Oversat af Annette Lindegaard. Forum, 2007. 299 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Forum
Oversætter
Annette Lindegaard
Faustnummer
26974895
ISBN
9788763803014
Antal sider
299

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer