Bog

Lyng

Af (
1999
)

Anmeldelse

Lyng af Marina Cecilie Roné

01 nov.99
Skribent

Gribende, intens og til tider hudløs skæbneberetning.

Dette er Marina Cecilie Ronés anden roman. Forfatteren har tidligere udgivet en novellesamling, og har markeret sig som debattør i de danske medier gennem 1990erne.

"Lyng" handler om den lille pige Lyngs død ved en trafikulykke for over 20 år siden, og historien er fortalt af 3 personer: Lyngs jævnaldrende veninde Hannah, Lyngs mor Elisa og Lyngs far Jonathan. Ingen af dem har ved romanens begyndelse været i stand til at komme videre efter ulykken, og romanen følger deres tanker og følelser i forbindelse med tabet.

Hannah lever en rodløs tilværelse i Paris, hvor hun lader som om at hun er møbelkunstner, ligesom Lyngs mor Elisa.

I Danmark bor Elisa og Jonathan. Elisa "gemmer sig" bag sine meget kreative møbeldesigns, og Jonathan "gemmer sig" bag en elskerinde. Et ægtepar som under normale omstændigheder ville været blevet skilt, men som på grund af ulykken ikke orker at løsrive sig fra hinanden.

"Lyng" er en gribende, intens og til tider hudløs skæbneberetning, som understøttes fint af romanens form: indblikket i hovedpersonernes tanker.

Det er en dyster historie, som fint balancerer på grænsen til det følelsesmæssige uudholdelige, uden nogensinde at blive det.

Lindhardt & Ringhof, 1999. 259 sider

BogWeb - 1. november 1999  

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
22577816
ISBN
9788759512524
Antal sider
259

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer