Bog

Louis Drax' niende liv

Af (
2005
)

Anmeldelse

Louis Drax' niende liv af Liz Jensen

12 sep.05

Besættende, mystisk og velskrevet thriller om de psykologiske forhold i en familie. Om forældres magt og børns utrolige loyalitet.

Niårige Louix Drax har brugt alle sine tidligere otte liv på mangfoldige ulykker. Nu ligger han i dyb coma efter et mystisk styrt fra en klippe. Hans far er eftersøgt, og hans mor i chok. Hvad skete der egentlig ved familieskovturen?

Denne psykologiske thriller er den første roman på dansk af dansk-engelske Liz Jensen, hendes femte på engelsk. Bogen er henlagt til smukke Provence nær havet med hede og skovbrande. Her er Louis indlagt på en comaklinik og tilses af specialisten Pascal Dannachet, der får vendt op og ned på sit eget liv, da han begynder at granske i omstændighederne ved ulykken og møder Louis Drax’ smukke og skrøbelige mor.

Louis blev erklæret for død efter ulykken, men vågnede pludselig til live og befinder sig nu i permanent coma. I en indre monolog fortæller han selv om sine oplevelser i forskellige universer. Indimellem "klippes" over til lægen, der fortæller sin egen historie.

Louis er bestemt ikke en almindelig dreng. Han er intelligent, men ustabil og løgnagtig, kalder sig selv en ulykkesfugl og ved for meget om de hemmelige familieregler, man ikke taler om. Han er meget optaget af blod og vampyrflagermus og bestemmer suverænt over sine kæledyrs levetid.

Bogen indeholder et overnaturligt element, den er fascinerende, skræmmende, godt skrevet og ikke til at slippe. For tiden er bogen under filmatisering af selskabet Miramax.

Oversat af Claus Bech. Aschehoug, 2005. 249 sider. Kr 249,-

Bogdetaljer

Forlag
Aschehoug
Oversætter
Claus Bech
Faustnummer
25704371
ISBN
9788711170915
Antal sider
249

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer