Bog

Livet efter dig

Af (
2013
)

Anmeldelse

Livet efter dig af Lisa Genova

31 okt.13

Udmærket roman om autisme, utroskab, sorg og venskab mellem to kvinder.

Lisa Genova har en ph.d. i neurovidenskab, og hun slog igennem som forfatter med den fantastiske og barske roman ’Stadig Alice’ om en kvindelig professor, som fik Alzheimer. Et par år efter fulgte ’Et helt nyt liv’, som fortalte historien om en karrierekvinde, der fik en hjerneskade, og nu er hun tilbage med ’Livet efter dig’.

Denne gang har romanen to hovedpersoner. Beth bor på øen Nantucket, og hun er gift med Jimmy, som hun har tre piger sammen med. Hun tror, at sådan skal det være altid, men en dag får hun et brev med posten, som afslører, at Jimmy har haft en affære igennem længere tid. I raseri smider hun ham ud af huset, men var det nu det rigtige at gøre?

Også Olivia er flyttet til Nantucket i familiens sommerhus. Hun og David er ved at blive separeret, efter at ægteskabet er blevet slidt op af tabet af deres autistiske søn, Anthony. Olivia håber, at ensomheden på øen kan hjælpe hende til at forstå meningen med Anthony, og hvorfor de skulle miste ham igen. De to kvinders veje krydses, da Beth genoptager sit skriveri, og det viser sig, at de kan hjælpe hinanden.

Lisa Genova har med ’Livet efter dig’ skrevet en vedkommende roman, der ligesom de to foregående viser, hvordan skæbnen kan ramme vilkårligt og ubarmhjertigt, men også hvordan livet alligevel altid går videre.

Hvor jeg var vild med hendes to første bøger, er jeg lidt mere forbeholden overfor denne, som jeg til tider synes bliver lidt for selvhjælps-agtig i stedet for at holde sig til at være en god roman. Det rokker dog ikke ved, at Genova skriver godt, og at man bliver grebet af de to kvinders skæbner, samtidig med at man får en troværdig indføring i et autistisk barns verden. Så alt i alt endnu en udmærket roman fra Lisa Genova.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Marie Louise Valeur Jaques
Faustnummer
50700135
ISBN
9788763828079
Antal sider
348

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer