Bog

Krølle & Puha - den forbistrede pingvinflyvning

Af (
2019
)

Anmeldelse

Krølle & Puha - den forbistrede pingvinflyvning af Jacob Riising

10 nov.19

Den lede kælepingvin er igen på spil i Riising og Bigums rablende skøre, politisk ukorrekte og interaktive 2'er om vennerne Krølle & Puha.

Skoleinspektørens kælepingvin, der ved første øjekast ser nuttet og uskyldig ud, har overtaget magten og højttaleranlægget på skolen, og mens skoleinspektøren Torben Issetrold nupper én af sine utallige lure, lægger kælepingvinen en skummel plan. Han vil op at flyve, og hvis ikke vennerne Krølle & Puha kan sørge for det, kommer de i klasse med alle kyssepigerne. Der er således meget på spil for Krølle & Puha i denne anden bog i den ualmindelige gakkede serie om to drenge og en led kælepingvin.

Det er sin sag at få en pingvin op at flyve, men Krølle & Puha vil gøre ALT for ikke at havne i klasse med alle kyssepigerne. Med inspiration fra J.M. Barrie, der skrev, at man sagtens kan flyve, hvis bare man tænker på det bedste, man ved, skubber Krølle & Puha den lede kælepingvin ud fra skolens tag. De sender kælepingvinen afsted i en Magnum 2000 extra turbo-slangebøsse og får bygget en tro kopi af skihopbakken Holmenkollen, som de dækker med 600.000 bananskræller. Om det lykkedes at få pingvinen op at flyve, skal jeg ikke røbe her, men som i første bind 'Krølle & Puha – den belgiske slikindsamling' tilbyder Jacob Riising også i denne en alternativ og mere lykkelig slutning i efterskriftet S.U.T (servicemeddelelse til utilfredse tudefjæs).

Er man til gakket humor, der tenderer det rablende og har man ydermere en svaghed for 'Kaptajn Underhyler' og comic sans, så er serien om Krølle & Puha et pletskud som både højtlæsning for de 8-12-årige og selvlæsning fra ca. 9 år. Her er vanvid og skøre påfund for fulde gardiner, krydret med humoristiske tegninger, der hele tiden holder læseren i gang, som når man skal taste sit cpr.nr. for at komme i gang med historien eller trykke på stikkontakten for at hjælpe Krølle og Puha med at tænde lyset i den mørke garage. Det fungerer ualmindelig godt, og jeg krydser fingre for, at der er flere skumle pingvinplaner i sigte.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
46471385
ISBN
9788711698303
Antal sider
100

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer