Bog

Kokken

Af (
2011
)

Anmeldelse

Kokken af Martin Suter

06 jun.11

Hvis du vil vide, hvordan du forøger din og din partners seksuelle potens,så skal du læse denne sensuelle, erotiske og eksotiske roman, om hvordan man bruger mad som afrodisiakum.
 
Maravan er flygtning og kok fra Sri Lanka. Han bor i eksil i Schweiz og arbejder på en gourmetrestaurant som opvasker og køkkenhjælper. Her møder han Andrea, som han forelsker sig i. Han inviterer hende hjem og laver her den mest udsøgte eksotiske og erotiske middag tilberedt efter oldgamle ayurveddiske recepter. Andrea ender med at overnatte.

Næste dag bliver Maravan fyret fra sit arbejde, fordi han havde lånt køkkenredskaber fra restauranten for at kreere middagen til Andrea.

Andrea ved, at hun både har lagt krop til og været vidne til noget aldeles udsøgt - og at hun endte med at gå i seng med Maravan, og det til trods for at hun kun er til kvinder! Hun foreslår, at de slår sig sammen og laver ”pirrende” middage til ægtepar med ondt i samlivet.
Og forretningen går strygende.


Men Maravan har syge familiemedlemmer hjemme i Sri Lanka, og han er tilmed udsat for pengeafpresning fra De Tamilske Tigre. Derfor udvides forretningen til at kærlighedsmenuen også tilbydes til ikke gifte. Dette er den meget moralske Maravan imod, men uanstændigheden er nødvendig for at kunne betale.
 
Samtidig følger man den skumle underverden, fyldt med forretningsmænd, der handler våben, for at holde borgerkrigen i gang på Sri Lanka. Nogle af disse finansmænd og politikere er kunder hos Andrea og Maravan og ting sker...

’Kokken’ er en vidunderlig roman på mange planer. Ikke siden ’Hjerter i chili’ af Laura Esquivel har jeg læst en bog, der på så sanselig vis kombinere det kulinariske med det erotiske. Samtidig har jeg fået en masse at vide om Sri Lankas borgerkrig og Sri Lanka generelt.

Schweiziske Martin Suter er prisbelønnet og kendt i sit hjemland, men her oversat for første gang til dansk. ’Kokken’ er en rigtig god blanding af romantik, forelskelse, fremmede kulturer, borgerkrig og kulinariske excesser. Alle disse ingredienser gør at den er super underholdning og en rigtig god bog

Bogdetaljer

Forlag
Mrs. Robinson
Oversætter
Rigmor Kappel Schmidt
Faustnummer
28753985
Graphic
EYELAB, Thomas Szøke
ISBN
9788764504705
Antal sider
280

Tema

Tema

Maden mellem os

Litteratursiden stiller skarpt på måltidets betydning og viser hvor stor en rolle mad og drikke spiller i litteraturen. Vi går i temaet på opdagelse i maden som kulturfænomen og som samlingspunkt.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer