Bog

Kan du ingenting, Peddersen?

Af (
2019
)

Anmeldelse

Kan du ingenting, Peddersen? af Sven Nordqvist

24 nov.19

Endnu en rigtig fin historie om de to venner af forfatter og illustrator Sven Nordqvist. Denne gang til den yngre målgruppe.

Man behøver ikke at være lige god til alting. Nogle kan løbe stærkt, mens andre er bedre til at hygge sig. Fælles for os er, at det føles bedst at gøre tingene sammen.

Peddersen og katten Findus er ude i haven. Peddersen bærer brænde, mens Findus suser rundt og finder på alt muligt. Hele tiden spørger den Peddersen: ”Kan du det? Kan du det?”. Peddersen svarer, at det tror han godt, han kan, men han har ikke lyst til hverken at løbe om kap, hoppe hele vejen til hønsehuset, balancere på et stykke træ eller skræmme hønsene. Han prøver at følge Findus, også da Findus klatrer langt op i træet, og efterhånden indser Peddersen, at Findus er bedst til det hele. Derimod er Peddersen rigtig god til at pakke en lækker madkurv og ro dem en tur ud til øen. Når det kommer til hygge, er de lige gode til at hygge sig og til at finde på ting. Og det er de helt enige om.

Fortællingen er enkel og holdt i den vanlige, hyggelige stil. Illustrationerne er velkendte fra de tidligere bøger om makkerparret, og den kan helt sikkert danne udgangspunkt for noget at snakke om. Vi er nemlig alle sammen gode til noget.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Lene Ewald Hesel
ISBN
978-87-11-91837-1
Antal sider
24

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer