Kamma morgensur

Bog

Kamma morgensur

Af (
2014
)

Anmeldelse

Kamma morgensur af Cecilie Wallengren

04 feb.19

Herlig historie om Kamma, der er morgensur, og om, hvordan det alligevel ender med at blive en god dag.

De fleste forældre vil kunne genkende situationen med et barn, der er morgensur, hvor alting synes at være et problem uden grund. Historien rammer spot on de ret så omskiftelige følelser, der bobler over hos mindre børn, når de er i gang med at udvikle sig, og selvstændigheden banker på. 'Kammas morgensur' er en herlig, underholdende og mest af alt genkendelig historie om følelser for de 3-5-årige og deres forældre.

Først er morgenlyset for skarpt. Så larmer lillebror for meget, og mor og far er alt for morgenfriske. Kamma har slet ikke lyst til at skulle i børnehave, og hvorfor har nogen puttet rosiner på havregrynene, når nu Kamma mere har lyst til varm grød med smør og sukker? Det hele går skævt denne morgen for Kamma, og selvom Kammas mor ihærdigt prøver at gøre hende i godt humør, bliver hun bare mere og mere sur. På vej til børnehaven træder mor i en stinkende hundelort, så Kamma begynder at skraldgrine, og så bliver det alligevel en dejlig dag.

Historien rummer realistiske scenarier og italesætter meget direkte og samtidig med humor i sprog og illustrationer de følelser af vrede og skuffelse, der indimellem titter frem hos mindre børn. Universet og illustrationerne er til den feminine og humoristiske side med masser af spræl og selvom temaet omkring følelser er relevant for begge køn, vil historien primært fange de 3-5-årige selvstændige piger.

Synes I godt om den handlekraftige og viljestærke Kamma, findes der to andre bøger med hende: Kammas ferie og Kammas kjoler.

 

Bogdetaljer

Forlag
Høst & Søn
ISBN
9788763833066
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer