Bog

Journal 64

Af (
2010
)

Anmeldelse

Journal 64 af Jussi Adler-Olsen

22 nov.10

Med Carl Mørck/Assad-konceptet holder forfatteren Afdeling Q på en forudsigelig kurs ud i det ganske land. Denne gang danner et tragisk kapitel i vor historie baggrunden.

På øen Sprogø har mange kvinder fået frataget deres evne til at føde børn.

Nete Hermansen er en af de kvindeskæbner hvis liv blev defineret på Sprogø efter en barsk opvækst blandt mænd. Som bondepige blev det boglige valgt fra, og hun blev gravid i en alt for tidligt alder.

Samfundets dom var hård: Hun blev steriliseret. Fortiden indhenter hende, da hun som rigt gift hustru konfronteres med en læge. Hun laver en udspekuleret hævnplan, men det er blot en af de sager som Afdeling Q med Carl Mørck og Assad og Rose skal have løst.
De hjemlige, danske rammer er betryggende og velvalgte: Vejle, Brenderup, Hvide Sande, men frem for alt, Sprogø.

Spændingsmomentet holder hele vejen igennem. Mændene er så tilpas onde som de skal være i Carl Mørcks sager, for hvilke motiver kan der ligge bag mænd der mener at kunne herske over det ufødte liv. De er dog knap så sadistiske som i de forrige bind.

Assads fortid spøger stadig. Han er begavet med en intuition som bringer dem nærmere en hurtig opklaring, uden at Carl er direkte medvirkende. Rose er stadig utålelig og uforudsigelig. Rollerne er fordelt som de skal være.
Carls forhold til psykologen udvikler sig eller gør det?

Afdeling Q hærges af diverse anfald af forkølelse og dårlig mave – ret livagtigt beskrevet, men igen serveret med en humor og en lethed der bare er så charmerende.

Næste gang Sprogø passeres, vil der blive husket!

Læs den og nyd den. Den vil blive endnu et hit, ikke mindst på lyd -forhåbentlig med Dan Schlosser som oplæser.

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med: Carl Mørck ; 4
Forlag
Politiken
Faustnummer
28511663
Graphic
Thomas Szøke - eyelab.dk
ISBN
9788756795456
Antal sider
461

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer