Bog

Isens hjerte - byen der smeltede

Af (
2019
)

Anmeldelse

Isens hjerte - Byen der smeltede af Ida-Marie Rendtorff

13 feb.20

Aira og Ulk bor i en verden fuld af is og magi. Pigen Aira er ismaner og kan synge isen frem, og drengen Ulk er fanger. Historien i bind to fortsætter præcis der, hvor første bind sluttede; med Aira og Ulk på vej til Tild.

Aira og Ulk er nu ankommet til byen Tild, og de indser straks, at noget er helt galt. Byen er ved at smelte, og de finder ud af, at alle ismanerne er forsvundet. Det bliver en farlig efterforskning, da alle ikke er lige interesserede i, at de to opklarer, hvad der er sket med de forsvundne ismanere, som bliver holdt fanget af meget aggressive vagter og tvunget til at synge, til de besvimer.

De møder drengen Nold, der arbejder på kroen, og pigen Snefnug med det kridhvide hår, som synger is frem i timevis både morgen og aften. Aira beslutter sig for at hjælpe Snefnug. De kan ikke blive i byen, så deres rejse fortsætter, og de må sige farvel til deres nye venner.

Bind to slutter med en cliffhanger, ligesom bind et. Bogen er med korte kapitler, læsevenlig skrift og en indbydende forside. Illustrationerne er smukke og kølige i lyse naturfarver, der rammer plet i ens forestilling om denne fantasy-verden. Det overordnede og desværre meget aktuelle tema handler om en verden, der trues af smeltende is - Så bogen rammer lige ind i et af tidens mest brandvarme emner, som både børn og voksne er meget optagede af.

Serien er rigtig fin og hurtigt læst fantasybog for 9 -12-årige, men kan også læses højt med børn fra ca. 7 år.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
47321263
ISBN
9788711698365
Antal sider
85

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer