Bog

Ildfugl

Af (
2019
)

Anmeldelse

Ildfugl af Britt T. Okking

02 okt.19

Intens domestic noir-thriller med overraskende twists og et psykologisk spil mellem virkelighed, fantasi og uhygge, der invaderer det trygge hjem.

Efter eksmanden overfald, der nær havde slået Julie ihjel, bor hun nu sammen med sin psykiater Marcus. Eksmanden Jan er krigsveteran med PTSD og har ingen erindring om overfaldet. Da han kontakter Julie og hævder at have vigtige oplysninger i sagen, ved hun ikke, hvad hun skal tro. Tør hun stole på Jan, og hvilken rolle spiller Marcus i hele det forløb, hun har gennemgået? Julies hukommelse vender lidt efter lidt tilbage sammen med den frygtelige sandhed om, hvad der virkelig skete den skæbnesvangre aften for fire år siden.

Efter en bølge af udenlandske domestic noir romaner som vel mere eller mindre startede med Kvinden i toget, er det forfriskende at få en dansk forfatter på banen. Britt T. Okking er velskrivende indenfor genren, som er kendetegnet ved, at uhyggen flytter ind i hjemmet og vender op og ned på det, der før var hovedpersonens comfort zone.

Julie er en fighter, personligt som kampsportsmæssigt, men efter overfaldet dyrker hun mørket i udpræget grad med beroligende stoffer og blodige nævekampe i en ulovlig fight club. Hukommelsessvigtet gør det svært for hende at skelne mellem virkelighed og fantasi, og i en farlig destruktiv spiral bliver hun suget længere og længere ned i mørket. Udadtil virker hun lykkelig, men forholdet til Marcus er fyldt med hemmeligheder.

Julie er ikke umiddelbart en elskelig karakter, men trods hendes skarpe sider føler jeg helt klart, at hun er scoopet i denne thriller og giver den noget kant. Handlingen følger spændingskurven, som den bør med overraskelser, placeret de rette steder, uden at det bliver alt for forudsigeligt.

’Ildfugl’ er en spændende bog med en anderledes hovedperson for alle, der holder af at læse krimier.

Bogdetaljer

Forlag
Montagne
Faustnummer
46381157
ISBN
9788771714111
Antal sider
365

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer