Bog

I hundenes vold

Af (
2009
)

Anmeldelse

I hundenes vold af Don Winslow

27 apr.09

Aldeles fremragende og voldsomt underholdende mesterværk om de mexicanske narkobaroners fremmarch og den intense bekæmpelse af dem.

Historien starter i 1975, hvor den unge narkobetjent Art Keller er med til at iværksætte en operation, der skal sætte en stopper for de mexicanske valmuemarker og produktionen af opium. Operationen lykkes til fulde blot for at give plads til et endnu større problem, nemlig handel med kokain, først med Tio Barrera i spidsen og siden hans to nevøer Adan og Raul. I de næste 30 år fører Art en intens kamp mod den mere og mere magtfulde familie, som ikke alene har omgivet sig med en veritabel hær af livvagter, men også støttes både af politi og elementer i den mexicanske regering samt i perioder både af CIA og diverse amerikanske hemmelige organisationer.
Udover Arts kamp mod familien Barrera skildrer romanen også andre sider af det enorme og omfattende net, som narkohandelen og dens sidegrene repræsenterer: Mafiaen i New York, forskellige snigmordere, professionelle ludere, oprørsstyrker i Latinamerika, amerikanske narkotikabetjente, professionelle lejesoldater og meget mere.

Samtidig er romanen en stor og grum krønike, ikke blot om det amerikanske samfund og den amerikanske udenrigspolitik, men også om den mexicanske stats udvikling, sammensætning og historie i nyere tid.

Romanen er blevet kaldt Don Winslows absolutte hovedværk, og det forstår man godt. Sjældent er man stødt på en så gennemarbejdet og gennemresearchet roman, hvis troværdige rammer og kulisser efterfølgende har dannet grundlag for en medrivende, velskrevet og fuldstændig fascinerende beretning om forbrydelse og straf. Det er bestemt ikke læsning for sarte sjæle, men midt i alle mordene og grusomhederne bliver der dog også plads til både kærlighed og humor.
Winslow styrer på imponerende vis alle de mange personer og handlingstråde, og allerede kort inde i historien er man som læser fanget. Man haster gennem bogen for lige at se, hvad der så sker, og det i sig selv er vel den største anbefaling en bog kan få.

Don Winslow har tidligere på dansk kun fået udgivet ’Frankie Machines vinter’, der blev kåret som bedste krimi på dansk i 2008, men i USA har han en langt større produktion bag sig, en produktion som heldigvis skulle være på vej til det danske marked.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Allan Hilton Andersen
Faustnummer
27688683
Graphic
Joyce Grosswiler
ISBN
9788779555990
Antal sider
621

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer