Bog

Hvor herligt at være her - Paula Modersohn-Beckers liv

Af (
2017
)

Anmeldelse

Hvor herligt at være her af Marie Darriessecq

01 dec.17

Spændende og intens kunstnerbiografi om Paula Modersohn-Beckers anderledes tilgang til malerkunsten.

Paula Modersohn-Beckers begyndte allerede tidligt at male. Efter hun blev gift, fandt hun det dog sværere, der var mange forstyrrende elementer, som betød at inspirationen udeblev. Hun brændte for sit maleri og ønskede at være kunstner og ikke bare hustru og mor. Hun boede dels i kunstnerkollektivet Worpswede i Tyskland og i en lille lejlighed i Paris. Hun havde svært ved at finde ro, derfor rejste hun fra mand og barn for at holde inspirationen i live. Worpswede lå langt væk fra alting, og det var svært at finde inspiration. Hun trivedes meget bedre i Paris, hvor der også var nye og interessante mennesker at møde.

Bogen er delt op i tre. Først præsenteres kunstneren og perioden, dernæst præsenteres vi for en del af de malerier, som omtales i biografien. Afsluttende skriver forfatteren om sig selv og sin interesse for kunstneren og dennes for sin tid utraditionelle og markante værker. Modersohn gik sin egne veje og malede kun det, som hun havde lyst til at male. Hun malede nøgne kvinder og børn og malede som den første et nøgent selvportræt. Bogen vrimler med referencer til andre kunstnere, forfattere og kulturpersonligheder. F.eks. Rilke som var Modersohns nære ven.

’Hvor herligt at være her’ er interessant læsning, som tager lang tid, fordi der er mange små detaljer, som er med til at danne et helt billede af kunstneren og hendes liv og alt for tidlige død. Bogen er desuden meget velskrevet. Man får god indsigt i tiden og i kunstnerens liv og virke. Man fornemmer tydeligt forfatterens fascination af kunstneren ud fra bogens store detaljerigdom.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Oversætter
Sofie Vestergaard Jørgensen
Faustnummer
53568572
ISBN
9788702234923
Antal sider
143

Tema

Tema

Exofiktion

Den nye litterære tendens exofiktion vinder i øjeblikket frem - også i danske samtidsromaner. Men hvad dækker dette lidt fjernt klingende begreb egentlig over?
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer